Μπαράζ συναντήσεων της Αχτσιόγλου στις Βρυξέλλες με φόντο τη β' αξιολόγηση | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Μπαράζ συναντήσεων της Αχτσιόγλου στις Βρυξέλλες με φόντο τη β' αξιολόγηση

Δημοσίευση: 2:27 μ.μ. | 30/11/16
mparaz-synanthsewn-ths-axtsiogloy-stis-brykselles-me-fonto-th-b-aksiologhsh

Την ανάδειξη των ελληνικών θέσεων κατά τη διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της β' αξιολόγησης έχουν ως στόχο οι συναντήσεις της υπουργού Εργασίας στις Βρυξέλλες, προτάσσοντας την ανάγκη για επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων

Η Έφη Αχτσιόγλου θα βρίσκεται από σήμερα, Τετάρτη, έως και την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, πραγματοποιώντας σειρά επαφών με εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στους οποίους και θα μεταφέρει τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τις συλλογικές εργασιακές σχέσεις. Εκτός από τον πρόεδρος της ευρωομάδας της Αριστεράς, Gabi Zimmer, βαρυσήμαντη είναι και η συνάντηση με τον  Gianni Pitella.

Όπως τονίζουν πηγές του υπουργείου, σε συνέχεια της συνάντησης με τον Ευρωπαίο Επίτροπο κ. Pierre Moscovici, η επίσκεψη της κ. Αχτσιόγλου αποσκοπεί στο να αναδείξει ότι ο σεβασμός της συλλογικής αυτονομίας είναι ζήτημα υψηλής πολιτικής σημασίας που αφορά το σύνολο των ευρωπαϊκών θεσμών και ιδίως τον πλέον δημοκρατικό θεσμό, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Οι επαφές της Υπουργού αναμένεται να θέσουν ψηλά στην ατζέντα των συζητήσεων το ζήτημα της επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων στην Ελλάδα, όπως απαιτεί το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο» υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές.

Στο πλαίσιο αυτό, θα αναδειχθεί η λειτουργία της συλλογικής αυτονομίας ποτελεί στοιχείο των κοινών συνταγματικών παραδόσεων των κρατών- μελών της ΕΕ και ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να εξακολουθήσει να βρίσκεται σε μια ιδιότυπη κατάσταση εξαίρεσης από το ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων της υπουργού στην πρωτεύουσα του Βελγίου:

Τετάρτη

13.30: Κωνσταντινα Κούνεβα (μέλος GUE/NGL)

15.00 - 15.45: Ska Keller (Αντιπρόεδρος της ευρωομάδας των Πρασίνων, Γερμανία) και Ernest Urtasun (ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Ισπανία).

16.00 - 16.30: Giorgi Pirinski, (Ευρωβουλευτής, μέλος της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, μέλος της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πρώην Πρόεδρος της Βουλής της Βουλγαρίας).

17:30 - 18:00: Marita Ulvskog (Ευρωβουλευτής, μέλος της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου)

18.00 - 19.00: Μέλη της ευρωομάδας της Αριστεράς (GUE/NGL) που συμμετέχουν στην Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

19.00 - 20.00: Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Πέμπτη

09:40 -10:00: Gianni Pitella, (Πρόεδρος της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Ιταλία)

10:30 - 11:00: Jean Lambert, (Συντονίστρια της ευρωομάδας των Πρασίνων στην Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μεγάλη Βρετανία).

11:00 - 11:30: Agnes Jongerius, (Ευρωβουλευτής, μέλος της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Πρόεδρος της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ολλανδία)

13:00 - 13:30: Gabi Zimmer, (Πρόεδρος της ευρωομάδας της Αριστεράς, GUE- NGL, Γερμανία)

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών