«Μύλος» στη ΝΔ μετά τις «αποκαλύψεις» της Καθημερινής | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

«Μύλος» στη ΝΔ μετά τις «αποκαλύψεις» της Καθημερινής

Δημοσίευση: 9:04 μ.μ. | 11/11/16
mylos-sth-nd-meta-tis-apokalypseis-ths-ka8hmerinhs

Νέες αναταράξεις έχει προκαλέσει στο εσωτερικό της ΝΔ η επικοινωνιακή γκάφα αναφορικά με την Εθνική Αρχή Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικών Επιθέσεων της ΕΥΠ που δήθεν μεταφέρεται στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και τον Νίκο Παππά

Το επικοινωνιακό επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη εξέδωσε νωρίτερα ανακοίνωση με την οποία κατηγορούσε τον Νίκο Παππά ότι «πάει να πάρει στα χέρια του τμήμα των μυστικών υπηρεσιών της χώρας». Η σπουδή της ΝΔ να επιτεθεί στην κυβέρνηση ήταν αποτέλεσμα πιέσεων στελεχών της προς την ηγετική ομάδα, μετά από ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή» το οποίο ανέφερε ότι «στο νεοσύστατο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής πρόκειται να μεταφερθεί η Εθνική Αρχή Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικών Eπιθέσεων (CERT), που μέχρι πρότινος υπαγόταν στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ). Αυτό προβλέπει, μεταξύ άλλων, το Προεδρικό Διάταγμα (123) για τη ‘’Σύσταση υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής’’, που δημοσιεύθηκε την 4η Νοεμβρίου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως».

Όπως αποκαλύφθηκε ο νόμος της κυβέρνησης δεν μιλάει για «μεταφορά», αλλά για «συνεργασία», πράγμα που στο Μοσχάτο είτε δεν αντιλήφθηκαν, είτε σκοπίμως απέκρυψαν. Γεγονός είναι πάντως ότι για μια ακόμη φορά βάσισαν την αντιπολιτευτική ρητορική τους σε ένα ανακριβές δημοσίευμα, πιστεύοντας την -κατά τ’ άλλα έγκυρη- Καθημερινή, χωρίς όμως να μπουν στον κόπο να διαβάσουν το νομοσχέδιο που τελικά ψηφίστηκε.

Σε κάθε περίπτωση, στη ΝΔ υπέπεσαν σε μια ακόμη επικοινωνιακή γκάφα, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις αφού πολλά στελέχη του κόμματος σχολιάζουν αρνητικά την απόφαση του επικοινωνιακού επιτελείου του κ. Μητσοτάκη να χρησιμοποιήσει άκριτα ένα δημοσίευμα για να δημιουργήσει εντυπώσεις. Όπως λένε άλλωστε, δουλειά του κόμματος δεν είναι να ασκεί αντιπολίτευση βασιζόμενο σε δημοσιεύματα, ειδικά από τη στιγμή που είναι εύκολο να εξακριβώσει την εγκυρότητά τους.

Πηγή: koutipandoras.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών