«Ναι» στην έκδοση του εφοπλιστή Μιχάλη Ζολώτα στην Κύπρο από το Συμβούλιο Εφετών | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

«Ναι» στην έκδοση του εφοπλιστή Μιχάλη Ζολώτα στην Κύπρο από το Συμβούλιο Εφετών

Δημοσίευση: 3:44 μ.μ. | 8/11/16
ne-stin-ekdosi-tou-efoplisti-michali-zolota-stin-kipro-apo-to-simvoulio-efeton

Tον κατηγορούν ότι δωροδόκησε τον πρώην κεντρικό τραπεζίτη της Κύπρου, Χριστόδουλο Χριστοδούλου

Το πράσινο φως για την έκδοση του εφοπλιστή Μιχάλη Ζολώτα στην Κύπρο άναψε, με απόφαση του, το Συμβούλιο Εφετών.

Οι δικαστές είπαν «ναι» στο αίτημα των Κυπριακών αρχών που ζητούσαν την έκδοση του εφοπλιστή καθώς τον κατηγορούν ότι δωροδόκησε τον πρώην κεντρικό τραπεζίτη της Κύπρου, Χριστόδουλο Χριστοδούλου, καταθέτοντας 1 εκατομμύριο ευρώ σε λογαριασμό εταιρείας της κόρης του, Αθηνάς.

Η συγκεκριμένη υπόθεση έχει συνδεθεί με τον εκλιπόντα Ανδρέα Βγενόπουλο καθώς οι Κύπριοι εκτιμούν ότι η δωροδοκία έγινε προκειμένου ο πρώην διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου να συναινέσει στη μεταβίβαση μετοχών της Λαϊκής στον Βγενόπουλο, χωρίς τον απαραίτητο έλεγχο.

Ο συνήγορος του εφοπλιστή Χρ. Μυλωνόπουλος έκανε έφεση κατά της απόφασης του δικαστικού συμβουλίου και σε δήλωση του χαρακτήρισε αόριστη την κατηγορία σε βάρος του εντολέα του . «Το συμβούλιο έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση για την 29η κατηγορία, και όχι για τις υπόλοιπες 28, η οποία και φέρει τον Ζολώτα να συνεργεί σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος το 2013, στη Λευκωσία. Πρόκειται για ασυγχωρήτως αόριστη κατηγορία. Υπάρχουν, δε, σαφέστατες ενδείξεις ότι ο εντολέας μου δεν θα τύχει δίκαιης δίκης στην Κύπρο» είπε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μιχάλης Ζολώτας, μετά την έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης σε βάρος του από τις κυπριακές αρχές, εμφανίστηκε αυθορμήτως στην Εισαγγελία Εφετών και κρατείτο στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών