Νεμέα: Εκατοντάδες παιδιά συμμετείχαν σε παιχνίδια και δράσεις για την ανακύκλωση (φώτο - βίντεο) | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Νεμέα: Εκατοντάδες παιδιά συμμετείχαν σε παιχνίδια και δράσεις για την ανακύκλωση (φώτο - βίντεο)

Δημοσίευση: 6:07 μ.μ. | 12/11/16
nemea-ekatontades-paidia-symmeteixan-se-paixnidia-kai-draseis-gia-thn-anakyklwsh-fwto-binteonemea-ekatontades-paidia-symmeteixan-se-paixnidia-kai-draseis-gia-thn-anakyklwsh-fwto-binteo

Παιδικές φωνές γέμισε η πλατεία του Δημαρχείου στο «Λούνα Πάρκ Ανακύκλωσης»

Εκατοντάδες παιδιά δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων του δήμου Νεμέας συγκεντρώθηκαν χθες το πρωί στο
Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης στην κεντρική πλατεία της πόλης και συμμετείχαν σε παιχνίδια και δράσεις για την ανακύκλωση και το περιβάλλον.

Η διοργάνωση ήταν πρωτοβουλία του δήμου Νεμέας σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης-Ανακύκλωσης ΑΕ (ΕΕΑΑ) προκειμένου οι μικροί μαθητές μέσα από το παιχνίδι να κατανοήσουν την έννοια της ανακύκλωσης, να μάθουν ποια υλικά είναι ανακυκλώσιμα και να μεταφέρουν την εμπειρία στους γονείς τους προκειμένου όλοι να συμβάλλουν σχετικά με την διαλογή των υλικών που μπορούν να ανακυκλωθούν στην πράξη.

Στους μπλε κάδους τοποθετούμε μόνο ανακυκλώσιμα υλικά.

Η πλατεία γέμισε από παιδικές φωνές που χάρηκαν αυτή την εκδήλωση και έπαιξαν μαζί με τους δασκάλους τους παιχνίδια που αφορούν τη διαλογή και τις κατηγορίες των ανακυκλώσιμων υλικών.

Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Απόστολος Καραχοντζίτης η προσπάθεια ενημέρωσης των μαθητών θα συνεχιστεί και τόνισε "Ας κάνουμε την ανακύκλωση τρόπο ζωής''.

Τα παιδιά έφυγαν από την πλατεία, κρατώντας ένα μπαλόνι και μια τσάντα ανακύκλωσης στο χέρι και έχοντας σίγουρα περισσότερες γνώσεις για την ανακύκλωση.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών