Ο Κρέτσος απορρίπτει το ενδεχόμενο προσωρινών αδειών στα κανάλια | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Ο Κρέτσος απορρίπτει το ενδεχόμενο προσωρινών αδειών στα κανάλια

Δημοσίευση: 9:34 μ.μ. | 30/11/16
o-kretsos-aporriptei-to-endexomeno-proswrinwn-adeiwn-sta-kanalia

Απέκλεισε οποιαδήποτε πιθανότητα παροχής προσωρινών αδειών στους τηλεοπτικούς σταθμούς ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, επισημαίνοντας πως η αδειοδότηση των καναλιών θα προκύψει μετά το νέο διαγωνισμό από το ΕΣΡ

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε προσωρινή αδειοδότηση με υπουργική απόφαση και θα αναμένει την οριστική αδειοδότηση με νέο διαγωνισμό που θα ξεκινήσει τον επόμενο χρόνο.

Για τον ακριβή αριθμό των τηλεοπτικών αδειών που θα προκηρύξει το Εθνικό Συμβούλιο ραδιοτηλεόρασης, ο κ. Κρέτσος σημείωσε ότι ο τελικός αριθμός δεν θα απέχει πολύ από τους αρχικούς σχεδιασμούς, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά οτι η χωρητικότητα του φάσματος της digea μπορεί να χωρέσει μέχρι έξι κανάλια υψηλής ευκρίνειας.

«Η αδειοδότηση θα πραγματοποιηθεί με διαγωνισμό από το ΕΣΡ και με βάση τον νόμο Παππά» τόνισε εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι διαδικασίες θα προχωρήσουν γοργά για να αποκατασταθεί η νομιμότητα.

«Δύο επιχειρηματικά σχήματα που πλήρωσαν δεν εκπέμπουν ενώ άλλοι που δεν έχουν πληρώσει εκπέμπουν» παρατήρησε, σημειώνοντας πως αυτό από μόνο του είναι ένας παράγοντας που θα αναγκάσει το ΕΣΡ να σπεύσει να αποκαταστήσει τη νομιμότητα.

Σε ό,τι αφορά τις ραδιοφωνικές άδειες είπε ότι μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2017 θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες, ενώ ερωτηθείς εάν υπάρχουν σκέψεις για δημόσιο φορέα ακροαματικότητας και τηλεθέασης απάντησε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να φέρει στην Ελλάδα ένα αξιόπιστο μέσο μέτρησης και γι αυτό μελετά όλα τα διεθνή μοντέλα. 

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών