Ο Ντράγκι υπεραμύνθηκε της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Ο Ντράγκι υπεραμύνθηκε της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ

Δημοσίευση: 12:02 π.μ. | 22/11/16
o-ntragki-yperamynthike-ths-nomismatikhs-politikhs-ths-ekt

«Η έκτακτη ενίσχυση ρευστότητας ELA βρίσκεται στη διακριτική ευχέρεια των εθνικών τραπεζών», δήλωσε ο πρόεδρος της EKT Μάριο Ντράγκι, απαντώντας σε ερωτήματα Ελλήνων ευρωβουλευτών, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ετήσια έκθεση της ΕΚΤ

Όπως είπε ο κ. Ντράγκι, η έκτακτη αρωγή ρευστότητας θα πρέπει να τηρεί την αρχή της μη χρηματοδότησης κρατικών ελλειμμάτων.

«Οι αποφάσεις έκτακτης ρευστότητας δεν οδήγησαν σε παραβίαση κάποιας από αυτές τις αρχές, δεν ήταν παραβίαση των Συνθηκών, ελήφθησαν αποφάσεις αυτού του είδους με έναν τρόπο, ο οποίος ήταν ομοιόμορφος και στο χρόνο και γεωγραφικά μεταξύ χωρών της Ε.Ε.» υπογράμμισε ο κ. Ντράγκι.

Σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή της ΕΚΤ στους θεσμούς, ανέφερε ότι «δεν υπάρχει κάτι το οποίο να απαγορεύει στην ΕΚΤ να συμμετέχει στην τρόικα».

Συμπλήρωσε ότι τα τελευταία χρόνια η ΕΚΤ έχει περιορίσει το ρόλο της στην τρόικα εστιάζοντας στα δικά της θέματα στον τραπεζικό τομέα και τομέα χρηματοδότησης. «Δεν έχει τόσο πολύ επιρροή σε μακροοικονομικά θέματα, στα οποία η Κομισιόν έχει την προεξάρχουσα φωνή μέσα στην τρόικα», πρόσθεσε.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών