Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ζητά διευθέτηση χρέους, αλλά ο πρόεδρος της ΝΔ δεν το αναφέρει καν (βιντεο) | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ζητά διευθέτηση χρέους, αλλά ο πρόεδρος της ΝΔ δεν το αναφέρει καν (βιντεο)

Δημοσίευση: 4:34 μ.μ. | 16/11/16
o-proedros-twn-hpa-zhta-dieuthethsh-xreous-alla-o-proedros-ths-nd-den-to-anaferei-kan-binteo

Βρείτε το λάθος: Τις μεταρρυθμιστικές τομές προτάσσει ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να βγει η χώρα από το δημοσιονομικό αδιέξοδο, τη στιγμή που ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ θέτει ως προτεραιότητα τη διευθέτηση του χρέους για να ανακάμψει η ελληνική οικονομία

Μιλώντας στο National Public Radio (NPR) των ΗΠΑ, ο πρόεδρος της ΝΔ αγνόησε επιδεικτικά το ζήτημα του χρέους,
ακολουθώντας για άλλη μια φορά την πολιτική γραμμή του Βερολίνου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να μην αναφέρει καν τη λέξη «χρέος» στη συνέντευξή του. Ούτε όταν εξέφρασε την άποψή του για το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η ελληνική οικονομία για να βγει από το αδιέξοδο, ούτε όταν διατύπωσε τις προγραμματικές θέσεις του κόμματός του για την οικονομία.

«Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση που να προωθεί την επιχειρηματικότητα και τις μεταρρυθμίσεις. Μια κυβέρνηση ικανή να αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας και να προσελκύσει ξένες επενδύσεις» είπε αρχικά.

Και συμπλήρωσε λέγοντας: «Θέλω να υπογραμμίσω ότι, δυστυχώς, η Ελλάδα βρίσκεται ακόμη σε ύφεση. Δύο χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον κ. Τσίπρα, η χώρα βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση από ότι στο τέλος του 2014. Ο κ. Τσίπρας ξόδεψε τους πρώτους έξι μήνες της διακυβέρνησής του σε μια υψηλού ρίσκου διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους εταίρους. Η Ελλάδα βρέθηκε ένα βήμα πριν την έξοδό της από την Ευρωζώνη. Ο κ. Τσίπρας την τελευταία, κυριολεκτικά, στιγμή συμβιβάστηκε. Ωστόσο, πολύ μεγάλη ζημιά έχει γίνει έκτοτε στη χώρα. O κ. Τσίπρας επιχειρεί να παρουσιάσει τον εαυτό του ως μεταρρυθμιστή. Προσωπικά, έχω κάθε λόγο να αμφισβητώ τη δέσμευσή του στις μεταρρυθμίσεις».

Η μόνη κριτική που άσκησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους δανειστές για τη λανθασμένη συνταγή της λιτότητας ήταν η φράση: «Η λιτότητα παρατράβηξε». Βέβαια, και αυτή η κριτική έγινε με το γάντι, αφού μετά αναδίπλωσε τη δήλωσή του. «Σημαντικό μέρος της ευθύνης έχουν και οι πιστωτές μας. Εάν, όμως, θέλουμε να πείσουμε τους δανειστές ότι απαιτείται δημοσιονομική χαλάρωση, οφείλουμε να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας. Πρέπει να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις στην οικονομία. Να εξελίξουμε και να καταστήσουμε αποδοτικότερη τη δημόσια διοίκηση. Να αφήσουμε πίσω μας πελατειακές λογικές του παρελθόντος. Φοβάμαι πως, όταν αναφερόμαστε σε τέτοιου είδους δεσμεύσεις, ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του αδυνατούν να ανταποκριθούν» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ως προς τις θέσεις της ΝΔ για να επανέλθει και πάλι η οικονομική σταθερότητα μέσω της ανάπτυξης, ο πρόεδρος της ΝΔ θέτει ως πρώτο στόχο να πειστούν οι δανειστές και οι έλληνες πολίτες πως οι μεταρρυθμίσεις που προτείνει το κόμμα του είναι απολύτως αναγκαίες για να γίνει ανταγωνιστικότερη η ελληνική οικονομία. Πρόσθεσε, επίσης, πως «χρειαζόμαστε μια πιο ανοιχτή οικονομία. Ικανή να προσελκύσει περισσότερους τουρίστες, περισσότερες ξένες επενδύσεις. Μια οικονομία που θα είναι σαφώς πιο προσανατολισμένη στις εξαγωγές. Η Ελλάδα είναι μια πλούσια χώρα, με πλούσιο πολιτισμό και ταλαντούχους ανθρώπους. Θεωρώ ότι αδικείται από την πολιτική της ελίτ και ιδιαίτερα από τον κ. Τσίπρα και την Κυβέρνησή του. Η Ελλάδα χρειάζεται νέες θέσεις εργασίες. Για τη δημιουργία τους, απαιτούνται ξένες επενδύσεις ύψους 100 δις ευρώ μέσα στην επόμενη πενταετία. Είμαι πεπεισμένος ότι αυτός ο στόχος είναι εφικτός. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχει μια αποφασισμένη Κυβέρνηση, που θα αποπνέει εμπιστοσύνη στους επενδυτές».

Δείτε την επίσημη θέση του κ. Μητσοτάκη για το χρέος, όπως ο ίδιος τη διατύπωσε από το βήμα της Βουλής:


Πηγή: koutipandoras.gr

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών