Οι ευχές του Επίτιμου στην Κρήτη και η μαντινάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Οι ευχές του Επίτιμου στην Κρήτη και η μαντινάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Δημοσίευση: 10:07 μ.μ. | 8/11/16

Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε σε κομματική εκδήλωση στα Χανιά και αναφέρθηκε στον πατέρα του, ενώ ως προτροπή είπε στα κομματικά στελέχη μία μαντινάδα

Στην Κρήτη, γενέτειρα της οικογένειας του, η οποία όμως δε βάφτηκε ποτέ γαλάζια ούτε και όταν
έγινε πρωθυπουργός ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, περιοδεύει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επιχειρεί άνοιγμα στους ψηφοφόρους της κεντροαριστεράς και τους απογοητευμένους του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κρήτη, άλλοτε κάστρο του ΠΑΣΟΚ και πλέον προπύργιο του ΣΥΡΙΖΑ, είναι άλλωστε μία κρίσιμη περιοχή- βαρόμετρο που κρίνει εκλογές: Μπορεί να μη βάφτηκε ποτέ γαλάζια, αλλά όταν η ΝΔ αύξησε σημαντικά τα ποσοστά της στο άλλοτε “πράσινο” νησί, κέρδισε τις εκλογές. Σημειωτέον ότι το υψηλότερο ποσοστό της στην Κρήτη η ΝΔ το είχε λάβει στις εκλογές του 2004 με τον Κώστα Καραμανλή, τον οποίο είχε συνοδεύσει στην περιοδεία του τότε στο νησί ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Η προχωρημένη όμως πλέον ηλικία του επίτιμου προέδρου της ΝΔ δεν του επέτρεψε να συνοδεύσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη σημερινή του περιοδεία. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετέφερε όμως στα στελέχη και τους πολίτες που παρακολούθησαν την ομιλία του στα Χανιά, την αγάπη του πατέρα του, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, για την Κρήτη, υπογραμμίζοντας: «Η αλήθεια είναι το πρώτο και καθοριστικό προαπαιτούμενο για να αρχίσει η Ελλάδα μας και ο λαός μας να ανασαίνουν πάλι κανονικά και ελεύθερα. Επιτρέψτε μου να σας εξομολογηθώ κάτι που είμαι βέβαιος ότι περνά από το μυαλό και την καρδιά όλων μας. Ήθελα και είμαι σίγουρος ότι το θέλατε και εσείς απόψε, εδώ μαζί μας, να είναι ο αθεράπευτα Κρητικός και πολιτικός Ηγέτης - Δάσκαλος του καθήκοντος και της ευθύνης, ο πατέρας μου, ο Κώστας Μητσοτάκης. Σας μεταφέρω την αγάπη και την έγνοια του για την Κρήτη και τους ανθρώπους της μαζί με την διαβεβαίωση ότι, πρώτα ο Θεός, στην εκδήλωση για τη μεγάλη νίκη που αχνοφέγγει θα είναι εδώ. Μαζί μας. Θα είναι παρών για να μας εμψυχώσει και να μας ευχηθεί “καλή δύναμη” στους δύσκολους καιρούς που μας περιμένουν».

Ευχαρίστησε στη συνέχεια τα στελέχη της γαλάζιας παράταξης από την Κρήτη και τους αφιέρωσε ως προτροπή μία μαντινάδα: “Θέλω να ευχαριστήσω τους αγωνιστές της παράταξής μας, τα στελέχη μας, αυτούς που κράτησαν ψηλά τη σημαία της ΝΔ στην Κρήτη σε δύσκολους καιρούς. Βλέπω πολλούς σήμερα ανάμεσά μας και η παρουσία σας με γεμίζει δύναμη. Θέλω να σας ζητήσω να συνεχίσετε με την ίδια θέρμη τον αγώνα σας. Να μην παρασύρεστε από τις δημοσκοπήσεις. Να μην δείχνετε καμία αλαζονεία. Και κυρίως να θυμάστε πάντα τη σοφή Κρητική μαντινάδα:Καλοχαιρέτα τσι πεζούς όντε καβαλικέψεις, για να σε χαιρετούνε κι’ αυτοί όντε θα ξεπεζέψεις”.

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών