Ομολογία Κακλαμάνη: «Ο Κυριάκος δεν πολυήθελε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις» (video) | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Ομολογία Κακλαμάνη: «Ο Κυριάκος δεν πολυήθελε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις» (video)

Δημοσίευση: 6:49 μ.μ. | 30/11/16
omologia-kaklamanh-o-kyriakos-den-polyhthele-tis-syllogikes-diapragmateuseis-video

Κυνική μπορεί να χαρακτηριστεί η ομολογία του Ν. Κακλαμάνη για τις προθέσεις του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, αναφορικά με την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων

«Ο Κυριάκος δεν τις πολυήθελε» είπε on air ο πρώην υπουργός, τη στιγμή που η κύρια αιτία της εργασιακής απορρύθμισης στην Ελλάδα οφείλεται στην κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Η ομολογία αυτή προσθέτει ένα ακόμα κομμάτι στο παζλ που αποτυπώνει ανάγλυφα το νεοφιλελεύθερο προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το δεύτερο μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013 - 2016, που ψηφίστηκε επί Γιάννη Βρούτση, ισοπέδωσαν την αγορά εργασίας. Η αποδιάρθρωση των συλλογικών διαπραγματεύσεων είχε ως αποτέλεσμα την εξατομικευμένη διαπραγμάτευση μεταξύ εργαζόμενου και εργοδότη, άρα και την επικράτηση των ευέλικτων μορφών εργασίας έναντι της πλήρους απασχόλησης.

Ενώ η διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της β' αξιολόγησης βρίσκεται στην κορύφωσή της, εμπεριέχοντας και τα εργασιακά, με τους δανειστές αφενός να μην ενδίδουν στην επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και αφετέρου να ζητούν πλήρες άνοιγμα του ορίου των ομαδικών απολύσεων, ο κ. Μητσοτάκης δεν «πολυήθηλε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις».

«Συχνά ο πρόεδρος της ΝΔ έρχεται με μια α’ εισήγηση (σ.σ. στο συντονιστικό όργανο του κόμματος) και τελικά καταλήγουμε σε μια β’ εισήγηση», είπε αρχικά στο ΚΟΝΤΡΑ ο Νικήτας Κακλαμάνης, εξαίροντας τη διαλλακτικότητα του κ. Μητσοτάκη. Και συνέχισε: «Για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις έγινε μάχη μεγάλη. Υπήρχε ισχυρός αντίλογος από συναδέλφους που δεν ήθελαν την επαναφορά τους. Και ο Κυριάκος δεν τις πολυήθελε. Όταν όμως είδε πως η πλειοψηφία εξ ημών ήταν υπέρ, είπε πως τελείωσε, η θέση της ΝΔ είναι αυτή».

Δείτε το βίντεο:


Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών