Παναττική στάση εργασίας στους δήμους | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Παναττική στάση εργασίας στους δήμους

Δημοσίευση: 11:26 π.μ. | 9/11/16

Παναττική στάση εργασίας, από την έναρξη του ωραρίου έως τις 11:00, κήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ, με αίτημα τη ρύθμιση των στεγαστικών δανείων των δημοσίων υπαλλήλων

Από τις 9:00 πραγματοποιείται συγκέντρωση στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (Ακαδημίας 40).

«Τα στεγαστικά δάνεια συνεχίζουν ακόμα και σήμερα, μετά τη ραγδαία πτώση των μισθών και των συντάξεων να επιβαρύνονται με επιτόκια 4,9% έως 6,2% που μόνο τοκογλυφικά μπορούν να χαρακτηριστούν. Κι αυτό τη στιγμή που τα αντίστοιχα επιτόκια της αγοράς έπεσαν κάτω του 2%. Δάνεια που δεν μπορούν σήμερα να εξυπηρετηθούν. Οι όποιες ρυθμίσεις είδαν το φως της δημοσιότητας όχι μόνο δεν δίνουν λύση αλλά διαιωνίζουν το υπάρχον αδιέξοδο ενώ αποτέλεσαν για μια ακόμη φορά αφορμή συκοφάντησης των δημοσίων υπαλλήλων» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠανελλήνιαςΟμοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν:

  • Να αναπροσαρμόσει το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων τα δάνεια με βάση το ύψος της σημερινής μισθοδοσίας των υπαλλήλων, λαμβάνοντας υπόψιν τη σημερινή αξία των ακινήτων, αλλά και την ύπαρξη και άλλων δανείων για το ίδιο ακίνητο.
  • Να μηδενίσει τα τοκογλυφικά επιτόκια, τα οποία φτάνουν ακόμα και το 6,2%.
  • Να σταματήσει τον παράνομο ανατοκισμό και να συμμορφωθεί – ευθυγραμμιστεί με τις δικαστικές αποφάσεις.
  • Να σταματήσει την ολέθρια πορεία διάλυσης του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (που ευνοεί μόνο τα συμφέροντα των Ιδιωτικών Τραπεζών) και να προχωρήσει στην ουσιαστική αξιοποίηση και αναβάθμιση του, αναδεικνύοντας  τον ιδρυτικό σκοπό του, που δεν είναι άλλος από την προστασία του δημοσίου συμφέροντος.
  • Να αποτελέσει το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, μέσω της αναβάθμισης της λειτουργίας του, τον φορέα εκείνο που θα συμβάλλει στην ουσιαστική αντιμετώπιση του συνόλου των στεγαστικών δανείων των εργαζομένων και συνταξιούχων (Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Ιδιωτικές Τράπεζες) μέσω της εξαγοράς αυτών (αντί να περάσουν στα χέρια των funds) και της  ρύθμισης τους, με τρόπο μάλιστα που μπορεί να αποφέρει και στο Ταμείο τεράστια κέρδη.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών