Πέφτουν οι τόνοι με Φίλη | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Πέφτουν οι τόνοι με Φίλη

Δημοσίευση: 10:24 π.μ. | 9/11/16
peftoyn-oi-tonoi-me-filhpeftoyn-oi-tonoi-me-filh

Σε μια προσπάθεια να ηρεμήσουν το πνεύματα ο πρωθυπουργός βρέθηκε χθες στην Κουμουνδούρου και είχε το πρώτο τετ α τετ με τον Νίκο Φίλη μετά τον ανασχηματισμό

«Όλα καλά» ήταν το σχόλιο που έκανε ο Νίκος Φίλης βγαίνοντας από το Πολιτικό Συμβούλιο το οποίο διήρκησε 3,5 ώρες  και επιχειρήθηκε να πέσουν οι τόνοι μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό.

Και από το περιβάλλον του πρώην υπουργού Παιδείας αυτό που τόνιζαν είναι πως δεν θέλουν να δοθεί καμία συνέχεια και αυτό φαίνεται να έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην σύσκεψη με τον πρωθυπουργό και στην πρώτη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Δεν υπάρχει κάποιο δικό μας θέμα», απάντησε ο Νίκος Φίλης όταν ρωτήθηκε αν στο τραπέζι μπήκε και το ζήτημα του ανασχηματισμού.

Άλλο μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, πάντως όταν ρωτήθηκε αν συζητήθηκαν οι τελευταίες αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο και οι «κραδασμοί» που προκλήθηκαν απάντησε πως «μιλήσαμε γενικά», χωρίς να θέλει να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Σε κάθε περίπτωση από την χθεσινή σύσκεψη είναι προφανές πως οι δυο πλευρές επιχειρούν να ρίξουν τους τόνους, μετά και τις βολές που εξαπέλυσε ο κ. Φίλης κατά την παράδοση – παραλαβή του υπουργείου του, αλλά και τις απαντήσεις που έδωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στην πρώτη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Χρέος, αξιολόγηση και ΕΣΡ

Κομματικές και κυβερνητικές πηγές διευκρίνιζαν πως πέρα από το χρέος  - σε συνάρτηση με τη επίσκεψη Ομπάμα – αλλά  και τις τελευταίες εξελίξεις στην διαπραγμάτευση, στη σύσκεψη μπήκε εκτενώς το ζήτημα της συγκρότησης του ΕΣΡ ενόψει και της αυριανής Διάσκεψης των Προέδρων.

Από το κυβερνητικό στρατόπεδο είναι σαφές πως θα εξαντληθεί κάθε περιθώριο συναίνεσης  προκειμένου να υπάρξει αποτέλεσμα την Πέμπτη. «Από εκεί και πέρα βλέπουμε», ήταν η απάντηση που δόθηκε σε σχέση με το αν θα κατατεθεί ο νόμος γέφυρα ή θα υπάρχει νέος γύρος διαπραγματεύσεων.

Εξακολουθούν να πιστεύουν πως η πρόσφατη πλειοψηφία των 16 βουλευτών στην προηγούμενη Διάσκεψη έχει μια δυναμική προκειμένου να δώσει ένα θετικό αποτέλεσμα. Για αυτό το λόγο οι επόμενες κινήσεις θα διαμορφωθούν με βάση το κλίμα, τις προτάσεις, αλλά και τις ψήφους που θα καταγραφούν στην συνεδρίαση της Πέμπτης.

Παρά την χθεσινή αναγκαστική απουσία του Ευκλείδη Τσακαλώτου από την συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου επισημάνθηκε από τον πρωθυπουργό για άλλη μια φορά η ανάγκη για γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ενώ έγινε και ένας σύντομος γύρος συζήτησης για τα σημαντικότερα θέματα της διαπραγμάτευσης, όπως τα εργασιακά.


Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών