Πόλεμο με τις συμμορίες του ποδοσφαίρου κήρυξε η κυβέρνηση (βιντεο) | Greek-iNews.gr

Πόλεμο με τις συμμορίες του ποδοσφαίρου κήρυξε η κυβέρνηση (βιντεο)

Δημοσίευση: 10:02 μ.μ. | 10/11/16
polemo-me-tis-symmories-toy-podosfairoy-anoikse-h-kyvernhsh

Αναλυτικά τα μέτρα που αποφασίστηκαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και η απειλή για Grexit των ελληνικών ομάδων

"Ο αθλητισμός δεν είναι πόλεμος και δεν θα δεχτούμε μαφιόζικες συμμορίες να λειτουργούν εν είδει παρακράτους μέσα στη συντεταγμένη Πολιτεία. Μέχρι εδώ", δήλωσε ο Γ. Βασιλειάδης

“Ως εδώ”. Αυτή είναι η βούληση της κυβέρνησης, ώστε το ελληνικό ποδόσφαιρο να πάψει να παρουσιάζει την σημερινή εικόνα και να επανέλθει στην κανονικότητα.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού και μετά από σχετική εντολή του Αλέξη Τσίπρα, η κυβέρνηση αποφάσισε  να αναλάβει τη διεξαγωγή των ερευνών για τις τελευταίες έκνομες ενέργειες η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, να ελέγχονται τα κατά νόμο συστήματα ασφαλείας και εποπτείας στα γήπεδα και αν δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις ασφαλείας κανένα παιχνίδι να μην εκκινεί, να  ενεργοποιήσει τις διατάξεις του νόμου για την πρόκληση και προτροπή βίας από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και να αυστηροποιήσει το πλαισίου των ποινών από την ΕΠΟ.

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλειάδη  “ο αθλητισμός δεν είναι πόλεμος και δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτούμε μαφιόζικες συμμορίες να λειτουργούν εν είδει παρακράτους μέσα στη συντεταγμένη Πολιτεία”.

Αναλυτικά η δήλωση του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη:

"Υπο το βάρος των γεγονότων των τελευταίων ημερών, των μαφιόζικων χτυπημάτων στον χώρο του αθλητισμού, έγινε σήμερα σύσκεψη υπο τον Πρωθυπουργό, των αρμόδιων υπουργών, του Υφυπουργού Αθλητισμού, του Υπουργού, του Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, για να συζητήσουμε τα φαινόμενα αυτά στο πλαίσιο της μη αποδοχής, ότι το παρακράτος μπορεί να είναι πιο ισχυρό από την οργανωμένη και συντεταγμένη Πολιτεία.

Καμία «παράγκα» και κανένα οργανωμένο και εγκληματικό σύστημα δεν μπορεί να γίνει ανεκτό από την κοινωνία και από την κυβέρνηση.

Πρώτον, στο πλαίσιο αυτό, με εντολή του Πρωθυπουργού, αναλαμβάνει, τη διεξαγωγή των ερευνών για τις τελευταίες έκνομες ενέργειες,  η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, η οποία θα παίζει από εδώ και στο εξής κομβικό ρόλο στη διαλεύκανση των υποθέσεων.

Δεύτερον, από την στιγμή που η ΕΠΟ αποφασίσει ότι θα επανεκκινήσουν τα εθνικά πρωταθλήματα, για να ξεκινήσει οποιοδήποτε παιχνίδι, θα ελέγχονται τα κατά νόμο συστήματα ασφαλείας και εποπτείας στα γήπεδα και αν δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις ασφαλείας κανένα παιχνίδι δεν θα εκκινεί.

Τρίτον, αποφασίσαμε την ενεργοποίηση των διατάξεων του νόμου για την πρόκληση και προτροπή βίας από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και θα γίνει και η αντίστοιχη διαβούλευση αύριο με τα σωματεία των δημοσιογράφων.

Τέταρτον, η ελληνική κυβέρνηση θα προτείνει στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία την αυστηροποίηση του πλαισίου των ποινών, ούτως ώστε να ενταθεί η μάχη για να επανέλθει η κανονικότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εάν αυτό, με τις κινήσεις αυτές, δεν καταφέρουμε να το πετύχουμε, τότε, ας γίνει κατανοητό ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει και τη βούληση και τον τρόπο να επιβάλλει την έξοδο των ελληνικών ομάδων από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα μέχρι να καταφέρουμε, αποδομώντας τα συστήματα, να επανέλθουμε στην κανονικότητα.

Το επόμενο διάστημα θα πάρουμε όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, θα συναντηθούμε με το σύνολο των ομάδων για να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα. Ο αθλητισμός δεν είναι πόλεμος και δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτούμε μαφιόζικες συμμορίες να λειτουργούν εν είδει  παρακράτους μέσα στη συντεταγμένη Πολιτεία. Μέχρι εδώ".

Σημειώνεται ότι στη σύσκεψη, στο Μαξίμου βρέθηκαν ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρος Κοντονής, ο αναπληρωτής υπουργός, Δημήτρης  Παπαγγελόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι το παρών έδωσε και ο διοικητής της ΕΥΠ, γεγονός που αποδεικνύει την σοβαρότητα που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το θέμα.


Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών