Πού θα ανοίξουν τα επόμενα McDonald's στην Ελλάδα | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Πού θα ανοίξουν τα επόμενα McDonald's στην Ελλάδα

Δημοσίευση: 12:28 μ.μ. | 10/11/16
pou-tha-anoiksoyn-ta-epomena-mcdonald-s-sthn-ellada

Δύο νέα εστιατόρια McDonald's θα ξεκινήσουν την λειτουργία τους στην Ελλάδα μέχρι το τέλος του έτους, ενώ έρχονται έξι ακόμη

Την συμπλήρωση 25 χρόνων στην Ελλάδα γιόρτασε το βράδυ
της Τετάρτης σε εκδήλωση που πραγματοποίησε στο Ζάππειο Μέγαρο η McDonald's. H αμερικανική αλυσίδα φαίνεται να έχει ξεπεράσει τις περιπέτειες που είχε το παρελθόν στην χώρα μας και να προχωράει στο άνοιγμα νέων καταστημάτων. Όπως ανακοίνωσε στην εκδήλωση ο Victor Tedesco, Managing Director για την Ελλάδα της Premier Capital plc (σ.σ. της μαλτέζικης εταιρείας που έχει αναλάβει από το 2011 την ανάπτυξη της McDonald's στην χώρα μας) "στα επόμενα τρία χρόνια σκοπεύουμε να επενδύσουμε  περίπου 12 εκατ. ευρώ για να ανοίξουμε 8 ακόμη εστιατόρια και να δημιουργήσουμε σχεδόν 250 νέες θέσεις εργασίας".

Η λειτουργία των δύο πρώτων καταστημάτων έχει ήδη δρομολογηθεί και αφορά ένα στην Αττική και ένα στον νομό Θεσσαλονίκης. Το εστιατόριο της Θεσσαλονίκης, το οποίο είναι το πιο κοντινό χρονικά,  θα είναι drive thru βρίσκεται στον δρόμο από το αεροδρόμιο προς την Καλαμαριά ενώ το κατάστημα στην Αττική θα είναι στο Πασαλιμάνι (πασαρέλα) κοντά στο κατάστημα που είχε η McDonald's στην περιοχή πριν από χρόνια και το έκλεισε.

Σε ότι αφορά στα υπόλοιπα καταστήματα σύμφωνα με τον κ. Tedesco δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί τα σημεία όμως το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε τουριστικά σημεία. Με αφορμή το τελευταίο αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη σήμερα ένας μεγάλος αριθμός εστιατορίων είναι εποχικής λειτουργίας σε καθαρά τουριστικά σημεία όπως στα Μάλια στην Κρήτη, στο Φαληράκι της Ρόδου και στον Λαγανά στην Ζάκυνθο.

Η παρουσία στην Ελλάδα κρίνεται από την διοίκηση θετική καθώς οι πωλήσεις στο εννεάμηνο του 2016, από τα 23 εστιατόρια και τα 2 McDonald's cafe που λειτουργούν σήμερα, αυξήθηκαν κατά 2%. Σε ετήσιο επίπεδο οι πωλήσεις υπολογίζονται σε πάνω από 4 εκατομμύρια γεύματα.

Ο κ. Τedesco ανέφερε σχετικά με την παρουσία της Ρremier Capital plc στην χώρας μας: "Αναλάβαμε τη διαχείριση της McDonald's στην Ελλάδα το 2011, με στόχο να αναπτύξουμε την αγορά και ήδη βλέπουμε θετικά αποτελέσματα. Πιστεύουμε ότι η ελληνική αγορά έχει πολύ μεγαλύτερες προοπτικές και σημαντικές δυνατότητες βελτίωσης της λειτουργίας του δικτύου McDonald's. Από το 2011 έχουμε επενδύσει πάνω από 10 εκατ. ευρώ και συνεχίζουμε να επενδύουμε και να στηρίζουμε την ελληνική κοινωνία και τους καταναλωτές".


Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών