Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τα προσφυγόπουλα στη Λαμία | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τα προσφυγόπουλα στη Λαμία

Δημοσίευση: 1:24 μ.μ. | 9/11/16
sinechizonte-i-antidrasis-gia-ta-prosfigopoula-sti-lamia

Ζητούν την απομάκρυνση του διευθυντή του σχολείου

Οι γονείς του 6ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας εξέλεξαν νέο Δ.Σ. στο Σύλλογο και αποφάσισαν να συνεχίσουν την αποχή των παιδιών τους από το σχολείο.

Την Τετάρτη το απόγευμα έχουν εκ νέου Γενική Συνέλευση όπου θα καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους, αφού το μεσημέρι στη 1:30΄ θα έχουν συνάντηση και με τον Δ/ντη της Περιφερειακής εκπαίδευσης κ. Δημητρίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι γονείς θα συγκεντρώσουν υπογραφές από όλους τους γονείς για να υπάρχει ο ακριβής αριθμός πόσοι είναι υπέρ και πόσοι κατά της έλευσης των προσφυγόπουλων στο σχολείο τους.

Επίσης υπάρχει ακόμη μια πρόταση από πολλούς γονείς για την οποία θα συγκεντρωθούν υπογραφές. Η πρόταση αφορά στην απομάκρυνση του Δ/ντη του 6ου Δημοτικού Σχολείου. Οι γονείς είναι εξοργισμένοι με την συμπεριφορά του Δ/ντη, αφού θεωρούν ότι εκείνος είναι υπεύθυνος που δεν ενημερώθηκαν έγκαιρα, όπως οι γονείς άλλων σχολείων, με αποτέλεσμα να βρεθούν προ τετελεσμένων γεγονότων.

«Μας έλεγαν ότι είναι μια πρόταση για συζήτηση και ότι ακόμα δεν έχουν παρθεί οι οριστικές αποφάσεις, ενώ μέρες πριν είχε υπογραφεί το ΦΕΚ με τα σχολεία, που έχουν επιλεγεί και μέσα σε αυτά ήταν και το δικό μας χωρίς να έχουμε ιδέα. Χωρίς οι γονείς να έχουν ερωτηθεί...», έλεγε ένας από τους γονείς στο LamiaReport.

Αντιδράσεις και διαβουλεύσεις και στο Μοσχοχώρι

Σήμερα στις 6:00΄ το απόγευμα οι υπεύθυνοι της εκπαίδευσης θα βρεθούν στο Μοσχοχώρι όπου θα ενημερώσουν τους γονείς τόσο του Δημοτικού, όσου και του Γυμνασίου για το θέμα της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων στα σχολεία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και εκεί το κλίμα είναι αρνητικό μετά και την απόφαση που πήραν οι γονείς του δημοτικού στη Συνέλευση της Κυριακής.

Πηγή: lamiareport.gr

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών