Σκουρλέτης: Δεν έχει τεθεί θέμα νέου μνημονίου | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Σκουρλέτης: Δεν έχει τεθεί θέμα νέου μνημονίου

Δημοσίευση: 2:31 μ.μ. | 20/11/16
skourleths-den-exei-tethei-thema-neou-mnhmoniou

Δεν έχει τεθεί θέμα υπογραφής ενός νέου μνημονίου, δηλώνει ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews. Όπως τονίζει, «κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με ομολογία αποτυχίας του σημερινού προγράμματος»

Ο κ. Σκουρλέτης υποστηρίζει ότι τα δυο πρώτα μνημόνια απέτυχαν «διότι οδήγησαν στην ανακύκλωση της λιτότητας» ενώ εκτιμά ότι το σημερινό πρόγραμμα «μπορεί να δημιουργήσει τους όρους της εξόδου από τη λιτότητα και την κρίση».

Σχετικά με τη ΔΕΗ επιμένει στη θέση του ότι η ιδιωτικοποίηση του 17% θα είναι καταστροφική, χαρακτηρίζοντας ως «ξεπερασμένη και λάθος επιλογή που προσπάθησε να υλοποιήσει η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου». Διευκρινίζει ότι η εναντίωσή του στη συγκεκριμένη ιδιωτικοποίηση δεν είναι προσωπική θέση του, αλλά θέση του ΣΥΡΙΖΑ στο εκλογικό πρόγραμμά του Σεπτεμβρίου 2015. «Δεν πρέπει να παραδώσουμε ένα εργαλείο παραγωγικής ανασυγκρότησης σε ιδιώτες. Η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ είναι περισσότερο αναγκαία σε μια ανοικτή αγορά ηλεκτρικής ενέργειας», σημειώνει.

Τάσσεται ακόμη υπέρ της καθιέρωσης της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, επισημαίνοντας ότι αυτό «θα απελευθερώσει δυνάμεις, θα λειτουργήσει εξυγιαντικά και θα ενθαρρύνει μια νέα κουλτούρα ευρύτερων συναινέσεων σε τοπικό επίπεδο».

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών