Σόιμπλε: Πρέπει να γίνουν κι άλλες περικοπές | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Σόιμπλε: Πρέπει να γίνουν κι άλλες περικοπές

Δημοσίευση: 7:09 μ.μ. | 20/11/16
soimple-prepei-na-ginoun-ki-alles-perikopes

Με επιστολή του προς την Κομισιόν, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επιμένει πως δεν είναι πειστικές οι προτάσεις για αύξηση των δαπανών για επενδύσεις και ζητάει νέα μέτρα λιτότητας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της κυριακάτικης έκδοσης της εφημερίδας Die Welt, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών,
ο οποίος την Παρασκευή έλεγε πως οι Έλληνες ζουν πάνω από τις δυνατότητές τους, τονίζει στην επιστολή του ότι «Η ευρωζώνη συνολικά έχει ελλείμματα και τα χρέη της σταθεροποιούνται σε υψηλό επίπεδο».

Συνεπώς, σύμφωνα με τον Σόιμπλε «Μάλλον οι περαιτέρω περικοπές και όχι η αύξηση των δαπανών είναι η εγγύηση για να σταθεροποιηθεί μόνιμα η ευρωζώνη». Είναι «αντιπαραγωγικό» να θεωρούνται οι δαπάνες του προϋπολογισμού της ευρωζώνης συνολικά ως κοινή αξία πριν καν να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για τις μεγάλες προκλήσεις, αναφέρεται επίσης στην επιστολή Σόιμπλε, όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα.

«Η παρούσα διαδικασία και η ατζέντα αντανακλούν λάθος προτεραιότητες», κατά τον χριστιανοδημοκράτη πολιτικό, ο οποίος επικρίνει επίσης την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι οι συστάσεις της αποσπούν την προσοχή από «την αναγκαιότητα να επικεντρωθούμε σε βιώσιμα επίπεδα χρέους και αναπτυξιακές στρατηγικές σε όλες τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υψηλότερες δαπάνες σε μια ή δύο χώρες δε θα επέλυαν τα διαρθρωτικά προβλήματα και τους δημοσιονομικούς κινδύνους σε άλλες χώρες».

Η εφημερίδα αναφέρει πως σύμφωνα με τον Σόιμπλε, είναι αναγκαία μια πολιτική η οποία να επικεντρώνεται σε υγιή δημοσιονομικά μεγέθη και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Πάντως, εκπρόσωπος του υπουργείου του αρνήθηκε να σχολιάσει την εσωτερική επικοινωνία του με την Κομισιόν. Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είχε επικρίνει τις Βρυξέλλες διότι κάνουν υπέρβαση αρμοδιοτήτων και επομένως παραβιάζουν, κατ’ αυτόν, το ευρωπαϊκό δίκαιο.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών