Στα 8 εκ. ευρώ οι δανειακές οφειλές του ΣΥΡΙΖΑ | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Στα 8 εκ. ευρώ οι δανειακές οφειλές του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση: 3:08 μ.μ. | 16/11/16
sta-8-ek-eyrw-oi-daneiakes-ofeiles-toy-syriza

Τα δάνεια εξυπηρετούνται κανονικά διαβεβαίωσε την Εξεταστική ο υπεύθυνος οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Μίμης Δαρειώτης - Αντιπαράθεση με ΝΔ για τη μεταβίβαση του κτηρίου στην Κουμουνδούρου

Διαβεβαιώσεις ότι ο δανεισμός του ΣΥΡΙΖΑ είναι ενήμερος και εξυπηρετείται πλήρως ως προς τους τόκους και σε μεγάλο βαθμό ως προς το κεφάλαιο (σε ποσοστό 71%) έδωσε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ο υπεύθυνος οικονομικών του κόμματος Μίμης Δαρειώτης.

Ο κ. Δαρειώτης ανέφερε ότι οι συνολικές δανειακές οφειλές του ΣΥΡΙΖΑ ανέρχονται σήμερα σε 7,95 εκ. ευρώ και προέρχονται όλα από συμβάσεις που σύναψε το κόμμα με την Εθνική Τράπεζα. Ειδικότερα, το 2002 ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε ένα δάνειο ύψους 27 εκ. ευρώ και το 2014 άλλο ένα δάνειο ύψους 1,5 εκ. ευρώ καταθέτοντας ως εγγύηση την κρατική χρηματοδότηση έως το 2018. Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει προχωρήσει σε πολλαπλή εκχώρηση της κρατικής χρηματοδότησής του όπως συνέβη με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ ήρθαν, πάντως, σε αντιπαράθεση σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν τη μεταβίβασης της έδρας του κόμματος στην Κουμουνδούρου. Ειδικότερα, ο κ. Δαρειώτης ανέφερε ότι το κτήριο το είχε αγοράσει από την ΙΖΟΛΑ η τότε ΕΑΡ και στη συνέχεια το μεταβίβασε στον Συνασπισμό και τον ΣΥΡΙΖΑ διατηρώντας το ίδιο ΑΦΜ. Η ΝΔ κατηγόρησε, όμως, τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν διαθέτει τίτλους ιδιοκτησίας.


Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών