Στα μέσα Δεκεμβρίου το πόρισμα για τα δάνεια ΜΜΕ και κομμάτων | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Στα μέσα Δεκεμβρίου το πόρισμα για τα δάνεια ΜΜΕ και κομμάτων

Δημοσίευση: 9:07 μ.μ. | 12/11/16
sta-mesa-dekembrioy-to-porisma-gia-ta-daneia-mme-kai-kommatwn

Τον επόμενο μήνα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής, η οποία διερευνά την νομιμότητα των δανειοδοτήσεων από τράπεζες σε ΜΜΕ και κόμματα

Ο Αντώνης Μπαλωμενάκης, ο οποίος ανέλαβε νέος Πρόεδρος της Εξεταστικής δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι η ολοκλήρωση των εργασιών θα γίνει έγκαιρα, τεκμηριωμένα και με απόλυτο σεβασμό στην αλήθεια και στην αντικειμενικότητα.

«Σύντομα ολοκληρώνεται ο κύκλος των μαρτύρων» τόνισε ο κ. Μπαλωμενάκης. «Θα υπάρξει ένας βαθμός συναίνεσης» καθώς «μερικές περιπτώσεις είναι τόσο κραυγαλέες που δεν αφήνουν περιθώρια στρεψοδικίας» συμπλήρωσε.

Ο κ. Μπαλωμενάκης, διαπίστωσε μέσα από την πολύμηνη εμπειρία του ως μέλος της Εξεταστικής ότι υπήρχε μια ζοφερή πραγματικότητα την προηγούμενη περίοδο και μια «αίσθηση παντοδυναμίας και αιωνιότητας, η οποία χαρακτήριζε κόμματα εξουσίας και ΜΜΕ, που οδήγησε σε αλόγιστο υπερδανεισμό». «Αποτέλεσμα, ένα ποσό ύψους ενάμισι δισ. ευρώ να μένει απλήρωτο χωρίς προοπτική», τονίζει, καταλογίζοντας προκλητική δανειοδότηση σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Πάντως , ο κ. Μπαλωμενάκης απέφυγε να εκφράσει εκτιμήσεις για το τελικό πόρισμα, σημειώνοντας ότι, τα συμπεράσματα, πολιτικά και ενδεχομένως και ποινικά, θα συναχθούν αφού αξιολογηθούν όλες οι καταθέσεις και μελετηθούν οι 20.000 σελίδες πρακτικών μαζί με τα 60.000 συνοδευτικά έγγραφα που έχει στη διάθεση της η Εξεταστική.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών