Στην Αθήνα ο Μοσκοβισί για να «ενθαρρύνει την κυβέρνηση να κάνει ό,τι πρέπει» | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Στην Αθήνα ο Μοσκοβισί για να «ενθαρρύνει την κυβέρνηση να κάνει ό,τι πρέπει»

Δημοσίευση: 10:12 π.μ. | 28/11/16

Διήμερη επίσκεψη στη χώρα μας πραγματοποιεί από σήμερα ο Γάλλος επίτροπος Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Πιέρ Μοσκοβισί

Στις 15:00 θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου, στις 17:00 με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στις 18:15 με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Εν όψει της επίσκεψής του, ο Πιέρ Μοσκοβισί έστειλε μήνυμα υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, αλλά και γρήγορης ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης, σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής.

«Οι Έλληνες έχουν κάνει τόσες πολλές θυσίες τα τελευταία χρόνια και επιτέλους η χώρα είναι έτοιμη να γυρίσει σελίδα», τόνισε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, εκτιμώντας ότι είναι απολύτως εφικτό να κλείσει η διαπραγμάτευση σε επίπεδο τεχνοκρατών (staff level agreement) τις επόμενες ημέρες, ώστε η Αθήνα να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα και γρήγορα να γίνουν τα απαραίτητα βήματα για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Ωστόσο, επεσήμανε ότι αυτό απαιτεί τη συμφωνία όλων των ενδιαφερόμενων φορέων. «Έρχομαι στην Αθήνα τη Δευτέρα για να ενθαρρύνω την κυβέρνηση να κάνει ό,τι πρέπει τις τελευταίες αυτές ημέρες», σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά τα εργασιακά, ο κ. Μοσκοβισί ξεκαθάρισε ότι «οι μεταρρυθμίσεις αυτές είναι δύσκολες, αλλά ουσιώδεις».

Δήλωσε ακόμη ότι το πρόγραμμα του ESM χτίστηκε πάνω στην αποδοχή συγκεκριμένων στόχων πρωτογενούς πλεονάσματος έως το τέλος του προγράμματος (2018) και το μεσοπρόθεσμο διάστημα. Ο στόχος αυτός, διεμήνυσε, επανασυμφωνήθηκε το Μάιο από το Eurogroup και υπογραμμίστηκε η σημασία μιας σταθερής δημοσιονομικής τροχιάς.

Ο Γάλλος επίτροπος άφησε και υπαινιγμούς για το Βερολίνο, δηλώνοντας πως «οι χώρες με δημοσιονομικά περιθώρια θα πρέπει να επενδύσουν περισσότερο, για τις ίδιες αλλά και για το όφελος όλων».

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών