Στους δρόμους η ΑΔΕΔΥ για τα εργασιακά (φωτο - βιντεο) | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Στους δρόμους η ΑΔΕΔΥ για τα εργασιακά (φωτο - βιντεο)

Δημοσίευση: 1:17 μ.μ. | 24/11/16

Λαφαζάνης και Στρατούλης ανάμεσα στους διαδηλωτές - Δείτε το φωτορεπορτάζ

Εικοσιτετράωρη απεργία σήμερα στο δημόσιο, με την ΑΔΕΔΥ να πραγματοποιεί συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή.

Η ΑΔΕΔΥ ζητά την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στο Δημόσιο, καθώς, όπως υποστηρίζει, ο δημόσιος τομέας στην υγεία, την παιδεία την κοινωνική ασφάλιση και τις κοινωνικές δομές, έχει καταρρεύσει λόγω της απουσίας χιλιάδων υπαλλήλων που συνταξιοδοτήθηκαν.

Επίσης, ζητά μόνιμη εργασία για όλους, τέλος στη «φοροεπιδρομή» και απόσυρση των μέτρων, που, όπως σημειώνει, έρχονται με τη δεύτερη αξιολόγηση.

Στο κομμάτι των εργασιακών «η ζούγκλα που υπάρχει στον ιδιωτικό τομέα, θέλουν να επεκταθεί και στον δημόσιο, με την απελευθέρωση των απολύσεων και τη μείωση του κατώτερου μισθού σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα», δήλωσε ο Δημήτρης Μπράτης, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν καθηγητές, δάσκαλοι, ναυτικοί, ΠΟΕ ΟΤΑ και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Τη δική του ξεχωριστή πορεία από την Ομόνοια πραγματοποίησε νωρίτερα το ΠΑΜΕ, το οποίο αντιδρά στο σχέδιο νόμου «για το ενιαίο σύστημα κινητικότητας» και ζητά «να καλυφθούν τα δεκάδες χιλιάδες οργανικά κενά με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την αντιμετώπιση της υποστελέχωσης των υπηρεσιών στο δημόσιο».Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών