Στρατηγικός επενδυτής στην Παγκρήτια Τράπεζα ο Σάλλας | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Στρατηγικός επενδυτής στην Παγκρήτια Τράπεζα ο Σάλλας

Δημοσίευση: 4:17 μ.μ. | 29/11/16
strathgikos-ependyths-sthn-pagkrhtia-trapeza-o-sallas

Η συμμετοχή θα υλοποιηθεί σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις Συνεταιριστικές Τράπεζες και θα διασφαλίζει το συνεταιριστικό χαρακτήρα της Παγκρήτιας

Με ποσοστό συμμετοχής της τάξεως του 15%, ο γνωστός τραπεζίτης και μέχρι πρότινος πρόεδρος του Ομίλου Πειραιώς, κ. Μιχάλης Σάλλας, εισέρχεται ως στρατηγικός επενδυτής στην Παγκρήτια Τράπεζα.

Αυτό επιβεβαιώνεται τόσο από την Συνεταιριστική τράπεζα, όσο και από τον ίδιο τον κύριο Σάλλα και μάλιστα συνοδεύεται από σημερινή υπογραφή σχετικού Μνημονίου (Memorandum of Understanding ). Η συμμετοχή του γνωστού τραπεζίτη στην Παγκρήτια Τράπεζα θα γίνει στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας.
Γνωρίζω την Τράπεζα από την ίδρυσή της και έχω παρακολουθήσει στενά την πορεία της όλα αυτά τα χρόνια
Σύμφωνα με τον ίδιο τον κ. Μιχ. Σάλλα,  η επιλογή συμμετοχής στην Παγκρήτια δεν είναι τυχαία. Οπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Γνωρίζω την Τράπεζα από την ίδρυσή της και έχω παρακολουθήσει στενά την πορεία της όλα αυτά τα χρόνια.

Θεωρώ την Παγκρήτια Τράπεζα άρρηκτα δεμένη με την οικονομία της Κρήτης, έχω εμπιστοσύνη στη Διοίκηση και στα στελέχη της και πιστεύω ότι η νέα προσπάθεια όλων μας θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξή της και θα διευρύνει τις προοπτικές της προς όφελος των συνεταίρων και των πελατών της.»

Αντίστοιχα, σύμφωνα με την Παγκρήτια Τράπεζα, η συμμετοχή του στρατηγικού επενδυτή αναμένεται να ενισχύσει και να θωρακίσει περαιτέρω την κεφαλαιακή επάρκεια της Τράπεζας , προς όφελος των υφιστάμενων και μελλοντικών συνεταίρων της.

Συγκεκριμένα, σήμερα Τρίτη 29/11/2016  και στο πλαίσιο τητς τρέχουσας αύξησης κεφαλαίου, υπογράφτηκε Σύμφωνο Αμοιβαίας Κατανόησης και Εμπιστευτικότητας (MOU), με τον κ. Μιχάλη Σάλλα, στο οποίο ρητά εκφράζεται η επιθυμία της συμμετοχής του στο Συνεταιριστικό Κεφάλαιο ως Στρατηγικός Επενδυτής, με ποσοστό τουλάχιστον 15% επί του συνόλου των Συνεταιριστικών μερίδων.

Η συμμετοχή θα υλοποιηθεί σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις Συνεταιριστικές Τράπεζες και θα διασφαλίζει το συνεταιριστικό χαρακτήρα της Παγκρήτιας.

Ως χρονικός ορίζοντας, προβλέπεται η διαδικασία να έχει να έχει ολοκληρωθεί, σε όλες τις απαιτούμενες φάσεις,  μέχρι 31 Ιανουαρίου 2017.


Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών