Τεράστιες καταστροφές από την ανομβρία σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Τεράστιες καταστροφές από την ανομβρία σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες

Δημοσίευση: 5:46 μ.μ. | 11/11/16
terasties-katastrofes-apo-tin-anomvria-se-dodekanisa-ke-kiklades

Επιστολή των γεωργών στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Την αποζημίωση των γεωργών των νησιών της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων, οι καλλιέργειες των οποίων έχουν καταστραφεί σε σημαντικό ποσοστό, ζητά η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Για το θέμα εστάλη σήμερα σχετικό αίτημα προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελο Αποστόλου, από από τον αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Πολιτικής Πρωτογενούς Τομέα, Φιλήμονα Ζαννετίδη, ο οποίος ζητά από τον υπουργό να εξετάσει ευνοϊκά τη δυνατότητα αποζημίωσης των παραγωγών των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που επλήγησαν από την παρατεταμένη ανομβρία, λαμβάνοντας υπόψη και τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες.

Ο κ. Ζαννετίδης αναφέρεται στις σοβαρές επιπτώσεις της ανομβρίας στην καλλιέργεια της ελιάς, την κτηνοτροφία και τη μελισσοκομία, που έχουν ως αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση της πρωτογενούς παραγωγής και την υποβάθμιση των οικοσυστημάτων στην περιοχή. Επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης μεταφέρει στον αρμόδιο υπουργό την απόγνωση των παραγωγών της Ρόδου για τις καταστροφές που προκαλούνται από τα ελάφια στις καλλιέργειές τους, με την έκκληση να επισπευστούν οι διαδικασίες που απαιτούνται για την εφαρμογή της πρόσφατης τροπολογίας, η οποία ψηφίστηκε, σχετικά με τις αποζημιώσεις στους αγρότες για τις ζημιές που προκαλούνται από τα άγρια ελάφια (Dama Dama) στο νησί της Ρόδου.

Η επιστολή κοινοποιείται, επίσης, στον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριο Σαντορινιό, τους βουλευτές της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και τον ΕΛΓΑ.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών