Τι απαντά το υπουργείο για την «εγκύκλιο-βόμβα» για τις συντάξεις | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Τι απαντά το υπουργείο για την «εγκύκλιο-βόμβα» για τις συντάξεις

Δημοσίευση: 5:19 μ.μ. | 15/11/16
ti-apanta-to-ipourgio-gia-tin-egkiklio-vomva-gia-tis-sintaxis

Καταγγέλλει συντονισμένη επιχείρηση για τη δημιουργία κλίματος πανικού και ανησυχίας

«Η συντονισμένη επιχείρηση για τη δημιουργία κλίματος πανικού και ανησυχίας στους ασφαλισμένους
και τους συνταξιούχους συνεχίζεται» επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας σε σχετική ανακοίνωση, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «σήμερα, δημοσιεύματα παρουσιάζουν ως αρνητική είδηση την έκδοση της εγκυκλίου από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με τις οδηγίες εφαρμογής για τις συνταξιοδοτικές διατάξεις του N. 4387/16 που αφορούν τις συντάξεις του δημοσίου, ενώ, ταυτόχρονα, εμφανίζουν εικόνα δήθεν καταστροφής, γράφοντας περί “εγκυκλίου- βόμβας” και μειώσεων των συντάξεων έως και 26%».

«Την τελευταία μόνο εβδομάδα» σημειώνει το υπουργείο Εργασίας, σειρά δημοσιευμάτων εμφάνισε παραπλανητική εικόνα «κατάρρευσης» για ταμεία, όπως το ΕΤΕΑ και το ΙΚΑ. Αντιθέτως, η εγκύκλιος συμβάλλει στην επίλυση μίας σειράς προβλημάτων που είχαν προκύψει, όπως, για παράδειγμα, στην απόδοση προσωρινής σύνταξης, ενώ εξειδικεύει τις ευνοϊκές μέριμνες που αφορούν τους ένστολους, αναφέρει.

«Όλες οι διατάξεις που αναφέρονται στα δημοσιεύματα και περιέχονται στην εγκύκλιο, έχουν ψηφιστεί και δημοσιευθεί από τις 12 Μαΐου και είναι οι αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν και για τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης του υπουργείου Εργασίας, γνωστές σε όλους τους ενδιαφερόμενους από τον Μάιο. Η εγκύκλιος παρέχει απλώς ερμηνευτικές οδηγίες εφαρμογής, οπότε καμία μεταβολή δεν υπάρχει στα όσα ήδη γνωρίζουν οι συνταξιούχοι και οι υπάλληλοι του δημοσίου», σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών