Το Βερολίνο λέει «όχι» στις προτροπές Ομπάμα για το ελληνικό χρέος | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Το Βερολίνο λέει «όχι» στις προτροπές Ομπάμα για το ελληνικό χρέος

Δημοσίευση: 11:04 μ.μ. | 16/11/16
to-berolino-leei-oxi-stis-protropes-ompama-gia-to-ellhniko-xreos

O Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, επανέλαβε τη θέση ότι αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι βιώσιμα δημοσιονομικά και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις ξεκαθαρίζοντας ότι η θέση του Βερολίνου αναφορικά με το χρέος δεν αλλάζει

O Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιπερτ, επανέλαβε τη θέση ότι αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι βιώσιμα δημοσιονομικά και
διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις ξεκαθαρίζοντας ότι η θέση του Βερολίνου αναφορικά με το χρέος δεν αλλάζει.

Νωρίτερα, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε υποστηρίξει ότι η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους κάνει «ζημιά» στην Ελλάδα. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Passauer Neue» δήλωσε χαρακτηριστικά εν όψει του κρίσιμου Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου ότι «όποιος λέει ότι “εμείς θα μειώσουμε το χρέος σου” τότε κάνει κακό στην Ελλάδα».

Εκπρόσωπος του γερμανικού Υπουργείου πάντως διευκρίνισε, όπως μεταδίδει το Reuters, ότι οι δηλώσεις Σόιμπλε δεν συνδέονται μα την τοποθέτηση του Ομπάμα από την Αθήνα σχετικά με την ανάγκη ελάφρυνσης του χρέους. Τόνισε μάλιστα ότι «η θέση μας δεν έχει αλλάξει. Η επίσκεψη Ομπάμα δεν άλλαξε κάτι».

Αναφερόμενος στην τοποθέτηση του Αμερικανού Προέδρου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ τόνισε ότι «λαμβάνουμε υπ' όψιν το γεγονός ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα έχει επισημάνει την άμεση ανάγκη για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Το Eurogroup συμφώνησε τον Μάιο σε ένα χρονοδιάγραμμα για αυτό το θέμα και ειδικότερα για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα και αργότερα –το 2018- τα μεσοπρόθεσμα μέτρα».

Κληθείς να σχολιάσει τη θέση του Αμερικανού Προέδρου ότι η λιτότητα δεν φέρνει ευημερία, ο κ. Ζάιμπερτ τόνισε ότι αυτό αντανακλά και την άποψη της γερμανικής κυβέρνησης.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών