Το βίντεο-μήνυμα του Ομπάμα από την Ακρόπολη | Greek-iNews.gr

Το βίντεο-μήνυμα του Ομπάμα από την Ακρόπολη

Δημοσίευση: 9:53 π.μ. | 17/11/16
to-binteo-mhnyma-toy-ompama-apo-thn-akropolh

Ένα ακόμα μήνυμα με άρωμα… Ελλάδας στέλνει ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα με ένα βίντεο γυρισμένο στην Ακρόπολη, το οποίο ανέβασε στο Διαδίκτυο, στο οποίο αναφέρεται στην ιστορία της χώρας μας και στους συνειρμούς με τη σημερινή εποχή

Στο βίντεο, ο Μπαράκ Ομπάμα λέει τα εξής:

«Ξέρετε, ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του να είσαι πρόεδρος είναι η δυνατότητα να ταξιδεύεις συχνά και να γνωρίζεις διαφορετικές κουλτούρες και διαφορετικούς ανθρώπους. Είναι σημαντικό για την εθνική μας ασφάλεια αλλά και για να κατανοήσουμε τους εαυτούς μας και τη θέση μας στον κόσμο.

Πίσω μας έχουμε τον Παρθενώνα, μέρος της Ακρόπολης. Εδώ την Αθήνα ξεκίνησαν να αναπτύσσονται τόσες από τις ιδέες μας όπως η Δημοκρατία, η έννοια του πολίτη, η έννοια της δικαιοσύνης. Και επομένως όταν επισκέπτεσαι έναν τέτοιο χώρο όχι μόνο μπορείς να καταλάβεις καλύτερα την Ελλάδα και τη δυτική κουλτούρα, αλλά στέλνεις και ένα σήμα για τη σχέση που υπάρχει ανάμεσα σε ό,τι συνέβη εδώ, τους λόγους του Περικλή, και τι συνέβη με τους προγόνους μας.

Και είναι πολύ σημαντικός ο ρόλος του Προέδρου των ΗΠΑ να στείλει ένα μήνυμα στον κόσμο ότι υπάρχουν κουλτούρες, παραδόσεις, κληρονομιές, μνημεία που είναι πολύτιμα και έχουμε μάθει από αυτά. Κι αυτό στέλνει ένα μήνυμα στον κόσμο ότι είμαστε μέρος μίας αδελφωμένης ανθρωπότητας και μία κοινωνία εθνών, που μπορούν να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι για να λύσουν προβλήματα και να ανακαλύψουν ό,τι είναι καλύτερο για την ανθρωπότητα».

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών