Το ΠΑΣΟΚ αντιστέκεται στο φλερτ του ΣΥΡΙΖΑ | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Το ΠΑΣΟΚ αντιστέκεται στο φλερτ του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση: 5:56 μ.μ. | 21/11/16

Νέα επίθεση φιλίας από Κουρουμπλή στη Χαριλάου Τρικούπη, μετά και το θόρυβο που προκάλεσαν δημοσιεύματα περί δείπνου Σπίρτζη- Λαλιώτη και οι φήμες ακόμη και για προσχώρηση Βενιζέλου στη ΝΔ ή σε νέο κόμμα Σαμαρά

"Η αλεπού στον ύπνο της κοκκόρια μαγειρεύει" απαντά ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης

Στου ΠΑΣΟΚ την πόδια σφάζονται παλικάρια, αν κρίνει κανείς από τις συνεχιζόμενες δηλώσεις προερχόμενων από το Κίνημα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που στρώνουν το χαλί της συνεργασίας, μετά και το θόρυβο που προκάλεσαν δημοσιεύματα περί δείπνου Σπίρτζη- Λαλιώτη και ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος κλείνει το μάτι στη Νέα Δημοκρατία, με τη Χαριλάου Τρικούπη να επιμένει στη γραμμή της αυτόνομης πολιτικής παρουσίας και των ίσων αποστάσεων.

Ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης NORTH υποστήριξε ότι θα μπορούσε να δημιουργηθεί μέσα από μία κοινή πορεία ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μία μεγάλη δημοκρατική προοδευτική παράταξη.

"Απέναντι στη λαίλαπα του νεοφιλελευθερισμού που εκπροσωπεί ο κ. Μητσοτάκης, οι προσπάθειες που γίνονται θα πρέπει να έχουν ως στόχο τη συμπόρευση ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Είναι ανάγκη να ενωθεί ο χώρος", είπε ο κ.Κουρουμπλής. Στο ερώτημα δε εάν μία συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να γίνει πράξη μέσω της ανάληψης υπουργείων από στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Ναυτιλίας απάντησε: "Στην πολιτική δεν πρέπει να λες ποτέ όχι, αλλά να είσαι προετοιμασμένος για κάθε τι".

Το νέο φλερτ του κ.Κουρουμπλή απέρριψε εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ ο εκπρόσωπος του κόμματος Παύλος Χρηστίδης.

"Η δυναμική του ΠΑΣΟΚ είναι πια δεδομένη. Και σε κάθε εκλογική αναμέτρηση στα κινήματα βγαίνουμε πολλαπλά κερδισμένοι. Η δυναμική μας ενισχύεται γιατί ξαναχτίζουμε σχέση εμπιστοσύνης με τον πολίτη. Αυτοί που προτίμησαν την γλυκιά καρέκλα της εξουσίας τρέχοντας στο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και όσοι γρατζουνάνε την πόρτα της ΝΔ, θα κριθούν από τον ελληνικό λαό. Στον κ. Κουρουμπλή και όσους προτείνουν δήθεν συνεργασίες, τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει, απαντάμε: Η αλεπού στον ύπνο της κοκόρια μαγειρεύει!", σχολίασε ο κ.Χρηστίδης.

Εν τω μεταξύ ο Κώστας Λαλιώτης απάντησε στη δήλωση του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη στη Βραδυνή: " Είμαι σοσιαλιστής και το τι θα κάνω εγώ με τον Κώστα Λαλιώτη σάς το λέω: θα χορεύω ταγκό στο Σύνταγμα", με δήλωση του στην οποία κατηγορεί τον κ.Σπίρτζη ότι "έχει αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ εδώ και χρόνια και χορεύει ταγκό με το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ", προκειμένου να μην υπάρξει καμία παρερμηνεία. Και αυτό καθώς από την πλευρά Βενιζέλου κατηγορούν τη Φώφη Γεννηματά ότι με γέφυρα τον κ.Λαλιώτη και πασοκογενείς του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει το έδαφος για προσέγγιση με το κυβερνών κόμμα, ενώ από την άλλη ορισμένοι κατηγορούν τον κ.Βενιζέλο ότι επιθυμεί να αποχωρήσει είτε προς ΝΔ μεριά είτε για ένα νέο κόμμα με τον Αντώνη Σαμαρά, καίτοι και αυτά τα σενάρια διαψεύδονται.

Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ όμως επιμένει στη λογική των ίσων αποστάσεων από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θεωρώντας ότι αυτή δικαιώνεται ήδη. Ενδειξη θεωρούν το αποτέλεσμα των εκλογών στο ΤΕΕ όπου η πράσινη παράταξη ήρθε δεύτερη, αλλά και ότι η Κατερίνα Μάρκου που αποχώρησε από το Ποτάμι φέρεται να οδεύει προς τη Χαριλάου Τρικούπη.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών