Το χρέος μπορεί να περιμένει, λέει ο Βαρβιτσιώτης (η ΝΔ τι λέει;) | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Το χρέος μπορεί να περιμένει, λέει ο Βαρβιτσιώτης (η ΝΔ τι λέει;)

Δημοσίευση: 7:18 μ.μ. | 23/11/16

Μαντέψτε ποιος είπε τα παρακάτω: «Δεν πιστεύω ότι το βασικό πρόβλημα [...] είναι το χρέος». «Δεν νομίζω ότι είναι κάτι το επείγον να λυθεί τώρα. Μόνο για πολιτικά οφέλη θα προσπαθήσει η κυβέρνηση να το κάνει»

Το μυαλό όλων πηγαίνει αυτόματα σε κάποιον από τους «σκληρούς» της Ευρώπης, και πιθανότατα στον
Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Κι όμως: οι δηλώσεις αυτές ανήκουν σε Έλληνα βουλευτή!

Πρόκειται για τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας (και «σκιώδη υπουργό» Μεταναστευτικής Πολιτικής, για να μην ξεχνιόμαστε) Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο ζήτημα του χρέους, εκφράζοντας την άποψη ότι δε βαριέσαι βρε αδερφέ, και να μείνει όπως είναι για άλλα δύο χρόνια το χρέος δε θα πάθουμε και τίποτα.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς αν εκτιμά ότι είμαστε κοντά στη ρύθμιση του χρέους, με δεδομένο ότι η κυβέρνηση έχει βάλει ως ορόσημο τον Δεκέμβριο, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης απάντησε:

«Πιστεύω ότι δεν είμαστε κοντά σε μία ρύθμιση του χρέους έως το Δεκέμβριο. Και να σας πω και την αλήθεια δεν πιστεύω ότι το βασικό πρόβλημα της οικονομίας μας είναι το χρέος. Έχουμε το περιθώριο, έως το τέλος του 2018 που πληρώνουμε χαμηλό επιτόκιο και δεν έχουμε υποχρέωση για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, έχουμε χρόνο να το συζητήσουμε. Έτσι και αλλιώς οποιαδήποτε ρύθμιση και να γίνει θα αφορά μετά την 1-1-2019. Άρα δεν νομίζω ότι είναι κάτι το επείγον να λυθεί τώρα. Μόνο για πολιτικά οφέλη θα προσπαθήσει η κυβέρνηση να το κάνει».

Αυτή είναι άραγε και η επίσημη θέση της Νέας Δημοκρατίας;

Πηγή: koutipandoras.gr

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών