Τόνοι από σκουπίδια «πνίγουν» τους δρόμους της Ζακύνθου | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Τόνοι από σκουπίδια «πνίγουν» τους δρόμους της Ζακύνθου

Δημοσίευση: 7:54 μ.μ. | 22/11/16

Συνάντηση γα το ζήτημα στο υπουργείο Εσωτερικών

Το πρόβλημα με τη διαχείριση των απορριμμάτων στη Ζάκυνθο, όπου τόνοι από σκουπίδια κατακλύζουν τους
δρόμους της πρωτεύουσας του νησιού, απασχόλησε σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών, υπό τον υπουργό Πάνο Σκουρλέτη και με την παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή.

Από τον κ. Σκουρλέτη επισημάνθηκε η ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες λειτουργίας κινητής Μονάδας Μηχανικής Ανακύκλωσης και δεματοποίησης των υπολειμμάτων, που αποτελεί την ενδιάμεση λύση πριν την εφαρμογή της οριστικής, με την κατασκευή ΧΥΤΥ (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων).

Λύσεις για την αποσυμφόρηση της πόλης της Ζακύνθου από τα απορρίμματα, εξαιτίας του πολυήμερου αποκλεισμού του ΧΥΤΑ Σκοπού από κατοίκους της περιοχής Καλαμακίου, θα αναζητηθούν σε συνάντηση που αποφασίστηκε να έχουν άμεσα εκπρόσωποι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, της Περιφέρειας και του Δήμου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, οι γενικοί γραμματείς Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Ευάγγελος Καπετάνιος και Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννης Καπάκης, ο ασκών καθήκοντα γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας - Ιονίου, Διονύσιος Παναγιωτόπουλος και ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ζακύνθου.

Πηγή φωτογραφίας: politisonline.com

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών