Τροπολογία Αχτσιόγλου για να “ξεμπλοκάρουν” 102.000 συντάξεις | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Τροπολογία Αχτσιόγλου για να “ξεμπλοκάρουν” 102.000 συντάξεις

Δημοσίευση: 5:34 μ.μ. | 17/11/16
tropologia-axtsiogloy-gia-na-ksemplokaroyn-102-000-syntakseis

Παραμένει το πρόβλημα της απονομής συντάξεων. Τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση, για να το τακτοποιήσει

Με στόχο να ξεμπλοκάρει η απονομή περίπου 102.000 συντάξεων, το υπουργείο Εργασίας κατέθεσε
τροπολογία, με την οποία θα δοθούν 859 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό, εντός του 2017.

Στην τροπολογία που υπογράφει η νέα υπουργός Εργασίας κ. Έφη Αχτσιόγλου τονίζεται η προσπάθεια για «δημοσιονομική εξυγίανση και εκκαθάριση», έτσι ώστε να καλυφθούν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης «προς τρίτους και των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης».

Πάντως, με δεδομένο ότι βρίσκονται στην αναμονή, έως και μία τριετία, περίπου 245.000 συντάξεις (120.000 κύριες και 125.000 επικουρικές), ενώ θα προστίθενται και άλλες αιτήσεις συνταξιοδότησης, κατά τη διάρκεια της νέας χρονιάς, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το πρόβλημα της απονομής συντάξεων παραμένει.

Απλώς, φαίνεται ότι η κυβέρνηση, μετά και τις πιέσεις που δέχεται από τους δανειστές για να τακτοποιήσει το πρόβλημα με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της Γενικής Κυβέρνησης, αποφάσισε να περιορίσει κάπως, την έκτασή του…

Η τροπολογία ορίζει ότι τα παραπάνω ποσά θα αξιοποιούνται από τους Φορείς Κύριας Ασφάλισης, όταν θα προκύπτουν συντάξεις που καθυστερεί η απονομή τους και δεν θα έχει προκύψει οριστική πράξη συνταξιοδότησης, χρονικό διάστημα άνω των 90 ημερών.

Κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών και επισημαίνεται ότι, εάν οι φορείς δεν κάνουν χρήση των κονδυλίων που θα δικαιούνται, τότε θα υποχρεώνονται να επιστρέψουν τα ποσά που θα έχουν λάβει.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών