Χάσμα μεταξύ κυβέρνησης και ΔΝΤ στα εργασιακά | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Χάσμα μεταξύ κυβέρνησης και ΔΝΤ στα εργασιακά

Δημοσίευση: 9:05 μ.μ. | 22/11/16
xasma-metaksy-kybernhshs-kai-dnt-sta-ergasiaka

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι η ελληνική πλευρά συνεχίζει να υπερασπίζεται τη θέση της ότι οι συλλογικές διαπραγματεύσεις

Χάσμα με το ΔΝΤ ως προς τα εργασιακά, παρατηρείται μετά την ολοκλήρωση του νέου
γύρου επαφών του υπουργείου Εργασίας με τους επικεφαλής του κουαρτέτου των δανειστών στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας.

Μικρότερες, όπως υπογραμμίζουν, είναι οι διαφορές με τους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών θεσμών.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι η ελληνική πλευρά συνεχίζει να υπερασπίζεται τη θέση της ότι οι συλλογικές διαπραγματεύσεις αποτελούν κομμάτι των βέλτιστων ευρωπαϊκών πρακτικών. Αναφορικά με τις ομαδικές απολύσεις οι δανειστές φαίνεται πως εμμένουν στην πλήρη απελευθέρωση, ενώ η ελληνική πλευρά τονίζει ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία αλλαγή στα όρια και το καθεστώς της προέγκρισης.

Αναφορικά με το θέμα του συνδικαλιστικού νόμου, η πλευρά του ΔΝΤ επιμένει στη θέσπιση του lock out (ανταπεργία), πράγμα το οποίο η ηγεσία του υπουργείο Εργασίας έχει ξεκαθαρίσει πως δεν συζητά. Απεναντίας, αυτό που προτείνει είναι μικρές παρεμβάσεις στον συνδικαλιστικό νόμο, με απόλυτο, όμως, σεβασμό στη συνδικαλιστική ελευθερία, όπως, για παράδειγμα, τη δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου στις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών