Ξεκίνησε η απολογία του πατριού του Κωστή Πολύζου | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Ξεκίνησε η απολογία του πατριού του Κωστή Πολύζου

Δημοσίευση: 6:37 μ.μ. | 15/11/16

Δείτε την κατάθεσή του στο δικαστήριο

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Καστοριάς λίγο μετά τις 15:30 ξεκίνησε την απολογία του ο πατριός του Κωστή Πολύζου, Χρήστος Ντιος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kozanilife.gr, ο ίδιος κατέθεσε: «Ενημερώθηκα το πρωί από την σπιτονοικοκυρά μου ότι με ψάχνει η γυναίκα μου. Τυπώσαμε αφίσες του Κωστή και ξεκινήσαμε να τον ψάχνουμε. Ήρθε κλιμάκιο της ΟΠΚΕ για να μπορέσουμε να δούμε που μπορεί να τον εντοπίσουμε. Πήγαμε και μέχρι το χωράφι, το είδαμε από ψηλά και μας είπαν να το αφήσουμε γιατί θα το ερευνήσουν αυτοί. Η Αστυνομία μας απαγόρευε να βγούμε από το σπίτι και μας απέτρεπε να εμφανιζόμαστε σε τηλεοπτικές εκπομπές. Στις έρευνες, εμφανίστηκε κατάθεση ότι κάποιος τον είδε σε μονή του Αγίου Όρους. Επιχείρησα να πάω τον Δεκαπενταύγουστο αλλά δεν κατάφερα. Καταγγείλαμε την κα. Νικολούλη στο ΕΣΡ γιατί μας κατηγορούσε και απορούσε που ήμασταν ελεύθεροι. Ο Ασφάλεια μας παρέπεμπε από τον έναν στον άλλο. Όταν βρέθηκε το πτώμα του, τις λεπτομέρειες τις μάθαμε από την εκπομπή της Νικολούλη. Τον Κωστή τον αγαπάμε, είναι το παιδί μας. Κάναμε σχέδια, ανεξάρτητα από τα οικονομικά λάθη που κάναμε».

Ο πατριός του Κωστή, επέμεινε αρκετά πως την ημέρα της εξαφάνισης βρισκόταν στην Αθήνα.

Σχετικά με το αίμα στο αμάξι:

«Το φορτηγό ήταν στο όνομα του Κωστή, εγώ φαινόμουν υπάλληλός του. Το πουλήσαμε για να πάρουμε ένα μικρότερο που να μας βολεύει περισσότερο. Η κηλίδα του αίματος μπορεί να είναι και δική μου. Έχω ερωτηθεί επανειλημμένως. Μπορεί να είναι από οποιδηποτε μέλος της οικογένειάς μου, γιατί ο μουσαμάς δεν κούμπωνε καλά και έχουμε κοπεί πολλές φορές! Μακάρι να γινότανε η ταυτοποίηση…»

Σχετικά με τις τηλεφωνικές κλήσεις:

«Αποκοιμήθηκα συνεχόμενα μέχρι την επόμενη ημέρα. Κάποιες φορές ξύπνησα, αλλά έμεινα μέσα λόγω του άσχημου καιρού. Ο συνάδελφός μου δεν νομίζω να μου τηλεφώνησε, δεν βρήκα κάποια κλήση του.»

Ο Πρόεδρος τόνισε πως είναι αδύνατον να αμφισβητηθεί η έκθεση της Αστυνομίας για τις τηλεφωνικές κλήσεις. Πολλές φορές ρώτησε τον κατηγορούμενο για τα τηλέφωνα που δέχτηκε και έκανε εκείνες τις ημέρες και για ποιο λόγο δεν καταγράφτηκαν οι κλήσεις αυτές.

Σε ερώτηση του Προέδρου για το αν μίλησε το μοιραίο βράδυ με τον μικρό του γιο, απάντησε πως δεν το έκανε, ενώ ο ανήλικος είχε καταθέσει στο δικαστήριο πως είχε συνομιλία με τον πατέρα του (κλικ εδώ για την κατάθεση του ανηλίκου)!

«Ο Αξιωματικός της Ασφάλειας που ερευνούσε την υπόθεση μου είπε πως από τις κάμερες της Εθνικής Οδού και των διοδίων δεν φαίνομαι πουθενά να ανεβαίνω στην Κοζάνη ούτε και το αντίστροφο. Η Αγγελική Νικολούλη μας πήρε τηλέφωνο και μας είπε πως το πτώμα που βρέθηκε ανήκει στον Κωστή, πριν γίνει η ταύτιση του dna. Δεν ήξερε ότι το πτώμα ήταν στο χωράφι. Μας είχε κάνει «μπαλάκι» η Αστυνομία και δε μας άφηνε να μιλήσουμε με τον κυνηγό που εντόπισε το πτώμα του Κωστή».

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών