ΝΔ: Καμία εμπλοκή με το μνημόνιο ως αξιωματική αντιπολίτευση | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

ΝΔ: Καμία εμπλοκή με το μνημόνιο ως αξιωματική αντιπολίτευση

Δημοσίευση: 9:45 π.μ. | 1/12/16
nd-kamia-emplokh-me-to-mnhmonio-ws-aksiwmatikh-antipoliteysh

Με τη γραμμή Τσακαλώτου για την παραμονή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα ο Άδωνις Γεωργιάδης - Τι είπε για συλλογικές διαπραγματεύσεις και το Μητσοτάκη ο Νικήτας Κακλαμάνης επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ για τις εσωκομματικές ζυμώσεις στη ΝΔ για εργασιακά

Πίεση στην κυβέρνηση να κλείσει άμεσα την αξιολόγηση ασκεί εκ νέου η ΝΔ αλλά ταυτόχρονα κλείνει και κάθε συζήτηση για οποιασδήποτε μορφής συναίνεση με την κυβέρνηση, ειδικότερα δε, απορρίπτει κάθε συζήτηση για ψήφιση των μέτρων μιας ενδεχόμενης συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών.

Η ρητορική μάλιστα των τελευταίων ημερών περί της «επόμενης κυβέρνησης» που δεν ευθύνεται για τα πεπραγμένα της παρούσας κυβέρνησης δεν είναι καθόλου άσχετη με τη συζήτηση περί συναίνεσης που φαίνεται να εκπορεύεται από κυβερνητικούς κύκλους. Μάλιστα το τελευταίο διήμερο ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας  επαναλαμβάνει διαρκώς απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό «να μην αναζητά συνενόχους», ενώ παράλληλα κάνει λόγο για «παράδοξο» όπου εν’ ενεργεία κυβέρνηση επιρρίπτει τις ευθύνες της στην επόμενη κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα πάντως στο Μοσχάτο χαμηλώνουν τους τόνους για να μην καλλιεργούν υπέρμετρες προσδοκίες στους πολίτες καθώς παραδέχονται πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν τάζει τα πάντα στους πάντες» και σε κάθε περίπτωση αφήνουν να εννοηθεί ότι το αν η ΝΔ θα κληθεί να διαχειριστεί τέταρτο μνημόνιο δεν εξαρτάται απ’ αυτή αλλά από το πόσο θα παραμείνει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πλαίσιο για πρώτη φορά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ με συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ εκτίμησε ότι στη συγκεκριμένη συγκυρία το κλείσιμο της αξιολόγησης δεν εξαρτάται αποκλειστικά από την κυβέρνηση αλλά από τις σχέσεις ΔΝΤ και Γερμανίας. Μάλιστα ο Άδωνις Γεωργιάδης ερωτηθείς για το αν επιθυμεί την παραμονή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα απάντησε ότι είναι με τη γραμμή Τσακαλώτου και θέλει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα επειδή είναι ο μόνος τρόπος για τη ρύθμιση του χρέους αλλά και της «μείωσης των στόχων», αν και παραδέχτηκε ότι η παραμονή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα συνεπάγεται μέτρα υψηλής απόδοσης.

Στο μεταξύ ο αντιπρόεδρος της βουλής Νικήτας Κακλαμάνης σε τηλεοπτική του συνέντευξη (kontra) ανέφερε ότι στο εσωτερικό της ΝΔ δόθηκε σκληρή μάχη υπέρ των συλλογικών διαπραγματεύσεων, λέγοντας μάλιστα ότι ο κ. Μητσοτάκης αρχικά δεν ήταν υπέρμαχος αυτής της θέσης και κατόπιν της εσωκομματικής συζήτησης την αποδέχτηκε ως θέση της ΝΔ.

Στην πραγματικότητα ο κ. Κακλαμάνης με τα λεγόμενά του επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ «οι ισορροπίες της ΝΔ στα εργασιακά» στο οποίο αναφέρονταν οι συγκλίσεις της ΝΔ τόσο με κάποιες από τις θέσεις της κυβέρνησης όσο και με κάποιες από τις θέσεις του ΣΕΒ.


Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών