Τι απαντά ο δήμος Ρεθύμνου για την απίστευτη ασφαλτόστρωση (βιντεο) | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Τι απαντά ο δήμος Ρεθύμνου για την απίστευτη ασφαλτόστρωση (βιντεο)

Δημοσίευση: 11:47 π.μ. | 1/12/16
ti-apanta-o-dimos-rethimnou-gia-tin-apistefti-asfaltostrosi

Ευθύνες στους πολίτες που αδιαφόρησαν επιρρίπτουν οι τεχνικές υπηρεσίες

Εξηγήσεις έδωσε ο δήμος Ρεθύμνου για την περιβόητη ασφαλτόστρωση στην οδό Επ. Μαρούλη
όπου η νέα άσφαλτος στρώθηκε δίχως να μετακινηθούν σταθμευμένα οχήματα και κάδοι σκουπιδιών.

Οι φωτογραφίες από το σημείο έκαναν το γύρο του διαδικτύου καθώς απεικονίζουν τη νέα άσφαλτο να είναι τοποθετημένη με μεγάλα κενά λόγω των σταθμευμένων οχημάτων και των κάδων που ουδέποτε μετακινήθηκαν.

Όπως υποστήριξε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Μίνας Αλεφαντινός, μιλώντας στη «Ν.Τ.», ο δήμος ειδοποίησε τους κατοίκους της περιοχής για να απομακρύνουν τα οχήματά τους, όμως ουδέποτε ανταποκρίθηκαν.

Από την άλλη, η διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών και πολεοδομίας του δήμου Ρεθύμνου, επιρρίπτει τις ευθύνες κατά κύριο λόγο στους πολίτες που αν και γνώριζαν εδώ και 3 μέρες για την ασφαλτόστρωση, αδιαφόρησαν. Αναφορικά με τους κάδους σκουπιδιών, ο δήμος επισημαίνει ότι «εφόσον ήταν παρκαρισμένα αυτοκίνητα στην ευθεία δεν είχε νόημα το μηχάνημα να κάνει ελιγμούς και να καλύψει το οδόστρωμα στην ευθεία».

Σε κάθε περίπτωση, το έργο της ασφαλτόστρωσης εξελίσσεται μετ’ εμποδίων στην πόλη του Ρεθύμνου, σημειώνει το κρητικό ΜΜΕ. Ο δήμος ωστόσο, προσανατολίζεται να καλύψει μέσα στο επόμενο διάστημα τα μπαλώματα στους ήδη ασφαλτοστρωμένους δρόμους.

Η ανακοίνωση του δήμου για το θέμα

Η ανακοίνωση που εστάλη σήμερα από την διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών και πολεοδομίας του δήμου Ρεθύμνου αναφέρει τα εξής:

«Σε συνέχεια των αναφορών κι επισημάνσεων, μέσω του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου σχετικά με τις νέες ασφαλτοστρώσεις που γίνονται εντός πόλης και συγκεκριμένα στην οδό Επιμενίδου Μαρούλη και που υποτιμούν το έργο του δήμου Ρεθύμνης, θα θέλουμε να σας γνωρίσουμε τα παρακάτω:

Η τεχνική υπηρεσία του δήμου Ρεθύμνου, καταρχήν:

Α) Ενημέρωσε τους πολίτες με σημειώματα που τοποθετήθηκαν στα σταθμευμένα αυτοκίνητα αργά τη νύχτα επί τρεις μέρες που επεσήμαναν την ανάγκη να απομακρυνθούν τα αυτοκίνητα κατά τη μέρα της ασφαλτόστρωσης.

Β) Είχαν τοποθετηθεί κόκκινες κορδέλες που απαγόρευαν τη στάθμευση κατά μήκος του δρόμου.

Γ) Η είσοδος στην οδό (που τυγχάνει μονόδρομος) είχε αποκλειστεί με μηχάνημα του δήμου και

Δ) Είχε ειδοποιηθεί η τροχαία για να συνδράμει στο έργο της υπηρεσίας.

Παρόλα αυτά το θέμα δημιουργήθηκε γιατί κάποιοι δημότες επιμένουν να είναι ασυνείδητοι. Η Τροχαία για λόγους που την αφορούν αδυνατούσε να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του δήμου για απομάκρυνση των σταθμευμένων οχημάτων.

Όσον αφορά στους κάδους απορριμμάτων που δεν μετακινήθηκαν, εφόσον ήταν παρκαρισμένα αυτοκίνητα στην ευθεία δεν είχε νόημα το μηχάνημα να κάνει ελιγμούς και να καλύψει το οδόστρωμα στην ευθεία.

Από την άλλη πλευρά, η υπηρεσία και ο εργολάβος δε γινόταν να ακυρώσει ή να αναβάλλει την ασφαλτόστρωση γιατί σε τέτοια περίπτωση η άσφαλτος θα καταστρεφόταν και δε θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ξανά.

Το πρόβλημα λοιπόν δημιουργήθηκε παρά τις ενέργειες ενημέρωσης από πλευράς δήμου. Για το λόγο αυτό και για να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια περιστατικά, παρακαλούμε πολύ τόσο τους συμπολίτες μας, όσο και τις συναρμόδιες υπηρεσίες να συμμορφώνονται με τις ενημερώσεις του δήμου για τα έργα πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες ή που θα πραγματοποιηθούν στο μέλλον.

Για να προλάβουμε και άλλες απόψεις που θέλουμε να πιστεύουμε ότι καλόπιστα εκφράζονται, το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη και η ασφαλτόστρωση δεν έχει ολοκληρωθεί. Μέχρι τώρα έχει κατασκευαστεί η μία ασφαλτική ισοπεδωτική στρώση και θα ακολουθήσει τελική στρώση τάπητα 5 εκ.

Τέλος  αναφέρουμε ότι τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί η ασφαλτόστρωση και θα εκλείψουν οι λόγοι  ανησυχίας και ταλαιπωρίας των οδηγών. Η κατασκευή του έργου θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με τους κανόνες ποιότητας και τις αντίστοιχες προδιαγραφές. Ελπίζουμε στην κατανόηση των διερχομένων πολιτών θυμίζοντας ότι οι επεμβάσεις εντός πόλης δημιουργούν πάντα ολιγοήμερη όχληση».


Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών