Αίγιο: Νεόνυμφοι...πρόσφεραν φαγητό σε ταλαιπωρημένους από τον χιονιά ταξιδιώτες | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Αίγιο: Νεόνυμφοι...πρόσφεραν φαγητό σε ταλαιπωρημένους από τον χιονιά ταξιδιώτες

Δημοσίευση: 6:13 μ.μ. | 9/1/17
aigio-neonymfoi-prosferan-faghto-se-talaipwrhmenous-apo-ton-xionia-taksidiwtes

Η όλη ταλαιπωρία των ημερών με την πρωτοφανή για τα τοπικά δεδομένα χιονόπτωση, αποκάλυψε και μικρές ανθρώπινες ιστορίες που καταδεικνύουν το μεγαλείο της ανθρωπιάς που ευτυχώς δεν έχουμε χάσει ακόμα

Δύο αιγιωτόπουλα, ο Στράτος Κακαβάνης και η Γεωργία Παπασπυροπούλου, είχαν προγραμματίσει τον θρησκευτικό γάμο τους για το Σάββατο 7 Ιανουαρίου, την ημέρα της σφοδρότερης χιονόπτωσης των τελευταίων 40 ετών στην Αιγιάλεια, που προκάλεσε τα γνωστά τεράστια προβλήματα στο εθνικό οδικό δίκτυο και ανάγκασε πολλούς ταξιδιώτες να αναζητήσουν κατάλυμα και φαγητό στη γύρω περιοχή, αφού η ουρά χιλιομέτρων ήταν πολύ μεγάλη και τα αυτοκίνητα «κολλημένα» για ώρες.

Το γαμήλιο τραπέζι τους το πραγματοποίησαν στην αίθουσα «Μαργαρίτα» του ξενοδοχείου «Τέλης» και όπως γράφει ο πατέρας του γαμπρού Δημήτρης Κακαβάνης, περίσσεψαν περίπου 40 μερίδες φαγητού μιας και κάποιοι καλεσμένοι δεν κατάφεραν να φτάσουν στο Αίγιο για το γάμο λόγω της κακοκαιρίας. Τότε οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου, Γιώργος και Αντώνης Μιχαλακόπουλος, πήραν την πρωτοβουλία και ρώτησαν τους νεόνυμφους αν μπορούν να διαθέσουν το μενού που περίσσεψε στους δεκάδες κουρασμένους ταξιδιώτες που αναζήτησαν λίγη ζέστη και λίγη ξεκούραση στο σαλόνι του ξενοδοχείου. Οι νεόνυμφοι και οι συγγενείς δεν το σκέφτηκαν λεπτό: «Δείτε τους σαν καλεσμένους μας» ήταν η εντολή και αμέσως το φαγητό διατέθηκε στον κόσμο, στην πλειοψηφία οικογένειες με μικρά παιδιά, που πεινούσαν μετά από τόσες ώρες αναμονής.

Μπορεί να παντρεύονταν τα παιδιά αλλά το καλύτερο δώρο το έκαναν οι ίδιοι στον ταλαιπωρημένο κόσμο, όπως γράφει και το Ευαγγέλιο: «Επείνασα και εδώκατέ μοι φαγείν». Μακάρι η ευλογία αυτή να τους ακολουθεί σε όλη τους τη ζωή!

Πηγή: filodimos.gr

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών