Ακόμα πιο γρήγορα λουκέτα για όσους αρνούνται τον έλεγχο | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Ακόμα πιο γρήγορα λουκέτα για όσους αρνούνται τον έλεγχο

Δημοσίευση: 10:29 π.μ. | 12/1/17
akoma-pio-grhgora-loyketa-gia-osoys-arnountai-ton-elegxo

Αυστηροποίηση του νόμου για τα λουκέτα για τα καταστήματα που αρνούνται τον φορολογικό έλεγχο, εξετάζει το οικονομικό επιτελείο - Το απίστευτο περιστατικό στην Πάτρα με τις κλειδωμένες εφοριακούς

Στη γραφειοκρατία, σε τοπικά συμφέροντα και στα περιθώρια του ισχύοντος νόμου, αποδίδεται το γεγονός ότι κατάστημα στην Πάτρα, οι ιδιοκτήτες του οποίου αρνήθηκαν τον έλεγχο και μάλιστα... κλείδωσαν τις γυναίκες εφοριακούς, συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά.

Λίγο πριν την πρωτοχρονιά, δύο γυναίκες υπάλληλοι της τοπικής ΔΟΥ είχαν πάει στην Πάτρα για να κάνουν έλεγχο για παραβάσεις. Περίμεναν έξω από κατάστημα με ρούχα, που εδρεύει στην οδό Κορίνθου.

Βγαίνοντας μία από τις πελάτισσες, την πλησίασαν και της ζήτησαν να τους δείξει την απόδειξη για την αγορά της. Όμως εκείνη τους είπε πως δεν της είχαν κόψει. Οι δύο γυναίκες την άφησαν να φύγει και μπήκαν στο μαγαζί για να βεβαιώσουν παράβαση στους ιδιοκτήτες.

Οι ιδιοκτήτες έξαλλοι, αφού φώναξαν τον δικηγόρο τούς, κλείδωσαν τις δύο γυναίκες μέσα στο κατάστημα και δεν τις άφηναν να φύγουν. Τελικά αυτό έγινε, μετά από παρέμβαση της αστυνομίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, έκανε ό,τι είναι απαραίτητο, ωστόσο το κατάστημα των θρασύτατων ιδιοκτητών δεν έκλεισε άμεσα.

Ο νόμος προβλέπει ότι σε περίπτωση διαπίστωσης κατόπιν ελέγχου ότι δεν έχουν εκδοθεί περισσότερες από 10 αποδείξεις ή η αξία τους ανεξαρτήτως πλήθους υπερβαίνει τα 500 ευρώ, επιβάλλεται το 48ωρο λουκέτο. Επιπλέον, οι παραβάτες θα μπαίνουν σε "μαύρη" λίστα και θα ξετινάζονται κατά προτεραιότητα για φόρο εισοδήματος και ΦΠΑ.

Μέχρι να επιβληθεί πάντως προβλέπεται ένα διάστημα 20 ημερών, κατά τη διάρκεια του οποίου ο ιδιοκτήτης μπορεί να υποβάλλει τυχόν ενστάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με αφορμή το παραπάνω και άλλα παραστατικά, εξετάζεται από το οικονομικό επιτελείο αυστηροποίηση του νόμου για να υπάρχουν άμεσα λουκέτα για τους παραβάτες, αλλά και μείωση του διαστήματος για υποβολή ενστάσεων στις 10 μέρες.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών