Αναστολή των δηλώσεων πόθεν έσχες ζητούν οι καναλάρχες | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Αναστολή των δηλώσεων πόθεν έσχες ζητούν οι καναλάρχες

Δημοσίευση: 7:35 μ.μ. | 8/1/17

Ισχυρίζονται πως ο χαρακτήρας της νομοθετικής πρόβλεψης είναι «παράνομος και αντισυνταγματικός»

Το δρόμο που χάραξαν δικαστές και εισαγγελείς ακολουθεί και η Ένωση Ιδιοκτήτων Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής
Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) ζητώντας με προσφυγή της στο Συμβούλιο της Επικρατείας να ανασταλεί η υποχρέωση υποβολής δήλωσης πόθεν έσχες για τα μέλη της αλλά και για όλα τα διευθυντικά και μετοχικά στελέχη της, μέχρι να εκδοθεί η σχετική απόφαση της Ολομέλειας για τις πέντε δικαστικές  Ενώσεις.

Παράλληλα, η ΕΙΤΗΣΕΕ ζητεί να μην υποβάλλουν καθόλου δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης και οικονομικών συμφερόντων τα μέλη της υποστηρίζοντας ότι το μέτρο είναι αντισυνταγματικό αλλά και αντίθετο στην  ΕΣΔΑ  και στον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης τη στιγμή μάλιστα,  που για  τα συγκεκριμένα πρόσωπα τηρείται  στο ΕΣΡ  μητρώο διαφάνειας.

Το αίτημα των καναλαρχών στηρίζεται  «στον παράνομο και αντισυνταγματικό» χαρακτήρα της νομοθετικής πρόβλεψης για τις εν λόγω δηλώσεις (έτσι όπως τροποποιήθηκε) και αφορά ιδιοκτήτες, μέτοχους, εταίρους, πρόεδρους, διευθύνοντες σύμβουλους και τα εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, διαχειριστές, καθώς και οι γενικούς διευθυντές και διευθυντές ειδήσεων και ενημέρωσης κάθε μορφής επιχειρήσεων ή εταιρειών, που κατέχουν άδεια λειτουργίας ή εν γένει έχουν την εκμετάλλευση τηλεοπτικών σταθμών, ελεύθερης λήψης, όπως και οι βασικοί μέτοχοι των μελών της  ΕΙΤΗΣΕΕ.

Η  ΕΙΤΗΣΕΕ επικαλείται τα επιχειρήματα των δικαστικών ενώσεων και υποστηρίζει επίσης ότι  τίθεται θέμα άμεσου κινδύνου διαρροής των στοιχείων που θα υποβάλλουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η  προθεσμία υποβολής των δηλώσεων σε ηλεκτρονική μορφή λήγει την ερχόμενη Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017 . Όμως, για τους δικαστές και εισαγγελείς δεν λήγει η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων τους, καθώς η Ολομέλεια του ΣτΕ τον περασμένο  Δεκέμβριο  «πάγωσε» προσωρινά   την   ηλεκτρονική κατάθεση των δηλώσεων   πόθεν έσχες μέχρι να εκδοθεί οριστική απόφαση επί της  κυρίας προσφυγής που έχουν  καταθέσει πέντε δικαστικές Ενώσεις,  η οποία θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του ΣτΕ την 13η Ιανουαρίου 2017.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών