Δεύτερη αποτυχημένη απόπειρα Μουζάλα να πάει Μυτιλήνη | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Δεύτερη αποτυχημένη απόπειρα Μουζάλα να πάει Μυτιλήνη

Δημοσίευση: 5:02 μ.μ. | 10/1/17
defteri-apotichimeni-apopira-mouzala-na-pai-mitilini

Το ελικόπτερο επέστρεψε πίσω

Με ελικόπτερο προσπάθησε να πάει στη Μυτιλήνη στις 13:00 ο υπουργός Μεταναστευτικής
Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας μετά την αποτυχημένη πρωινή του προσπάθειά με αεροπλάνο.

Τελικά ο κ. Μουζάλας επέστρεψε στην Αθήνα μιας και το ελικόπτερο δεν κατάφερε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, κάτι που είχε γίνει και το πρωί με το αεροπλάνο της γραμμής Αθήνα-Μυτιλήνη.

Ο υπουργός προσπαθεί να μεταβεί στη Μυτιλήνη προκειμένου να εξετάσει επιτόπου την κατάσταση που επικρατεί στον καταυλισμό της Μόριας. Ας σημειωθεί ότι οι πτήσεις δεν πραγματοποιούνται λόγω της πολύ χαμηλής νέφωσης που επικρατεί στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης.

Γυναίκες και παιδιά και άλλα ευάλωτα άτομα ζεσταίνονται σε δύο μεγάλες σκηνές της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στις οποίες λειτουργεί ένα σύστημα θέρμανσης.

Οι υπόλοιποι, κυρίως Αφρικανοί άνδρες, ζουν στην πλειονότητά τους στο ανατολικό και στο βόρειο τμήμα του καταυλισμού σε καλοκαιρινές σκηνές σκεπασμένες από τέντες, θαμμένες κυριολεκτικά στον πάγο με κουβέρτες που τους έχουν διανεμηθεί.

Σε υπαίθριες φωτιές καίνε ό,τι μπορεί να καεί και κυρίως ξυλεία από τα γύρω ελαιοκτήματα ενώ προσπαθούν και να μαγειρέψουν σε αυτές τις φωτιές κάτι πέραν του προσφερόμενου συσσιτίου.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών