ΕΥΑΘ: Ενδεχόμενες διακοπές νερού το βράδυ στη Θεσσαλονίκη | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

ΕΥΑΘ: Ενδεχόμενες διακοπές νερού το βράδυ στη Θεσσαλονίκη

Δημοσίευση: 12:51 μ.μ. | 13/1/17
evath-endechomenes-diakopes-nerou-to-vradi-sti-thessaloniki

Η εξήγηση για τα προβλήματα που υπάρχουν ακόμα στο δίκτυο ύδρευσης

Σε κανονικά επίπεδα βρίσκεται αυτήν την ώρα η στάθμη των δεξαμενών ύδρευσης
στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εταιρεία, μετά τις προγραμματισμένες διακοπές της παροχής κατά τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες.

Η παροχή από την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού (διυλιστήριο) και τις πηγές της Αραβησσού έχει υπερβεί ακόμη και τα επίπεδα καλοκαιριού φτάνοντας στο πρωτόγνωρο ύψος των 295.000 κ.μ./ημέρα -έναντι 265.000 κ.μ. που είναι η μέγιστη κατανάλωση του καλοκαιριού (δείτε και ΕΔΩ). Βλάβες στο κεντρικό δίκτυο δεν υπάρχουν και όποτε εμφανίζονται, αντιμετωπίζονται κατά απόλυτη προτεραιότητα.

Παρότι όμως έχει επανέλθει η παροχέτευση προς τους καταναλωτές, δεν έχει αποκατασταθεί ακόμη πλήρως η υδροδότηση για τους εξής λόγους:

- υπάρχουν διαρροές, εκτός από τα υδρόμετρα, στις οικιακές διακλαδώσεις που αφορούν είτε στην ύδρευση είτε στη θέρμανση (το νερό που πίνουμε και το νερό για τη θέρμανση «έρχεται» από τον ίδιο πάροχο - ΕΥΑΘ), οι οποίες πρέπει άμεσα να αποκατασταθούν! Πρόκειται για απόλυτα μετρήσιμη διαπίστωση, η οποία και οδήγησε στις χτεσινές συστάσεις προς τους καταναλωτές από πλευράς εταιρείας,

- σε κάποιες περιπτώσεις οι σωληνώσεις παραμένουν παγωμένες,

- στις περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο ή και στους υψηλότερους ορόφους αποκαθίσταται με πιο αργούς ρυθμούς η υδροδότηση.

Στη διάρκεια της ημέρας θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση και, εφόσον παρατηρηθεί εκ νέου πτώση της στάθμης των δεξαμενών, ενδέχεται να υπάρξουν και νέες διακοπές το βράδυ σε κάποιες περιοχές του Πολεοδομικού, ώστε να μπορέσει να εξυπηρετηθεί το μεγαλύτερο μέρος των καταναλωτών και για το μεγαλύτερο διάστημα εντός της επόμενης ημέρας.

Πηγή: thestival.gr

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών