Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Δημοσίευση: 12:11 μ.μ. | 9/1/17
farsa-to-tilefonima-gia-vomva-sta-dikastiria-thessalonikis

Οι έρευνες κράτησαν πάνω από 1,5 ώρα

Φάρσα αποδείχθηκε το τηλεφώνημα που προειδοποιούσε για βόμβα στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης. Αστυνομικοί με ειδικά εκπαιδευμένα
σκυλιά ερεύνησαν εξονυχιστικά το κτίριο κι αφού ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι και δεν βρέθηκε κάτι ύποπτο, δόθηκε λήξη συναγερμού, γύρω στις 11:15.

Το τηλεφώνημα έγινε μετά τις 8:30 το πρωί στα γραφεία της Εφημερίδας των Συντακτών. Άγνωστος έκανε λόγο για μηχανισμό που τοποθετήθηκε στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης και επρόκειτο να εκραγεί, ενώ ο ίδιος φέρεται να συνέδεσε την απειλή αυτή με τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα.

Αξιολογώντας το τηλεφώνημα ως σοβαρό, οι Αρχές έδωσαν εντολή να εκκενωθεί το δικαστικό μέγαρο και την ίδια ώρα αποκλείστηκαν οι δρόμοι πέριξ του κτιρίου, με συνέπεια να προκληθούν συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης στη περιοχή, επηρεάζοντας γενικότερα την κίνηση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι έρευνες κράτησαν πάνω από 1,5 ώρα, διάστημα κατά το οποίο δικαστικοί υπάλληλοι, διάδικοι και λειτουργοί της Δικαιοσύνης κατέφυγαν σε καταστήματα της περιοχής, εισόδους οικοδομών ή όπου αλλού βρήκαν προκειμένου να προφυλαχθούν από το ψύχος που επικρατεί.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών