Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ο αγιασμός του Κεράτιου Κόλπου (φωτο) | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ο αγιασμός του Κεράτιου Κόλπου (φωτο)

Δημοσίευση: 8:42 μ.μ. | 6/1/17
ipo-drakontia-metra-asfalias-o-agiasmos-tou-keratiou-kolpou

Το «παρών» δίπλα στον Βαρθολομαίο έδωσε ο Γιάννης Αμανατίδης - Δείτε φωτογραφίες

Με θρησκευτική κατάνυξη πραγματοποιήθηκε στο Φανάρι και φέτος η κατάδυση του τιμίου Σταυρού
στα παγωμένα νερά του Κεράτιου Κόλπου. Ο οικουμενικός πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος παρά τις δύσκολες συνθήκες και όχι μόνο καιρικές, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, καθαγίασε τα νερά του Κερατείου, όπου έπεσαν 8 τολμηροί πιστοί για να πιάσουν το σταυρό.

Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, ο οποίος δήλωσε αμέσως μετά την τελετή ότι είναι ευτυχής που βρίσκεται σε αυτή την μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και δίπλα στον οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο που είναι πνευματικός φάρος και συνέχισε:

«Ο κ. Βαρθολομαίος είναι αυτός που προωθεί το μήνυμα της αγάπης και της διαλλακτικότητας. Πόσο επίκαιρο τις ημέρες στις οποίες ζούμε. Το μήνυμα της ημέρας είναι ότι το φως έχει νικήσει το σκοτάδι και η αγάπη έχει κερδίσει το μίσος. Βεβαίως τις ημέρες αυτές είμαστε κάτω από το κλίμα των άδικων θυμάτων τα οποία έχουνε πέσει στον βωμό της τρομοκρατίας. Έναν αγώνα που έχουμε από κοινού να αντιμετωπίσουμε. Εκφράζω βεβαίως και τα συλλυπητήρια μας. Ωστόσο το μήνυμα που δίνουμε ως Ορθοδοξία, είναι ότι η αγάπη τελικά θα επικρατήσει και ο θρησκευτικός φανατισμός δεν μπορεί να είναι η λύση σε καμία περίπτωση».

Ο καθαγιασμός των υδάτων πραγματοποιήθηκε και στην Αντιγόνη των Πριγκιποννήσων όπου έπεσαν για το σταυρό 9 άτομα, στον Άγιο Στέφανο αλλά και για δεύτερη φορά από το 1922 στη Σμύρνη, όπου έπεσαν 7 άτομα για να πιάσουν τον σταυρό με κακές καιρικές συνθήκες και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών