Καμίνης: Τα Εξάρχεια κινδυνεύουν να μην έχουν ούτε σούπερ μάρκετ | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Καμίνης: Τα Εξάρχεια κινδυνεύουν να μην έχουν ούτε σούπερ μάρκετ

Δημοσίευση: 10:32 μ.μ. | 12/1/17
kaminis-ta-exarchia-kindinevoun-na-min-echoun-oute-souper-market

«Χρειάζεται ένα συνολικό σχέδιο αναβάθμισης»

Τη βούληση του δήμου Αθηναίων να μην αφεθεί στην τύχη η περιοχή των Εξαρχείων, εξέφρασε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, μιλώντας στην
αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και με αφορμή την πρόσφατη δολοφονική επίθεση εναντίον διμοιρίας ΜΑΤ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στη Χαριλάου Τρικούπη.

Ο κ. Καμίνης καταδίκασε την επίθεση και κατήγγειλε ότι στην περιοχή «το κοινό έγκλημα έχει καταφέρει να διασταυρωθεί με την πολιτική βία». Στα Εξάρχεια, είπε, απαιτείται «συνολικό σχέδιο τώρα». «Όχι μόνο ένα σοβαρό αστυνομικό επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση της ανομίας, σε μία περιοχή που διακρινόταν για την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών. Αλλά ένα συνολικό σχέδιο αναβάθμισης της περιοχής, η οποία πλέον δεν έχει τράπεζες, δεν έχει δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς και σε λίγο κινδυνεύει να μην έχει ούτε σούπερ μάρκετ».

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο επικεφαλής της « Ανοιχτής Πόλης» Ρήγας Αξελός, είπε, ότι η επίθεση κατά των αστυνομικών «δίνει τροφή σε όσους απεργάζονται αντιδημοκρατικά σχέδια για τα Εξάρχεια».

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης Αθήνας» Νίκος Σοφιανός, κάλεσε το δήμαρχο να καταρτίσει ο δήμος δικό του σχέδιο με παρεμβάσεις που μπορεί να υλοποιήσει.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα το σπίτι μας» Βασίλης Καπερνάρος, επισήμανε στο δήμαρχο ότι δεν μπορεί να καταδικάζει αυτές τις ενέργειες και ταυτόχρονα να καταδικάζει την καταστολή αυτών των ενεργειών.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών