Κουμουτσάκος για Κυπριακό: Οι Ευρωπαίοι να στηρίξουν τον τερματισμό των εγγυήσεων | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Κουμουτσάκος για Κυπριακό: Οι Ευρωπαίοι να στηρίξουν τον τερματισμό των εγγυήσεων

Δημοσίευση: 4:02 μ.μ. | 11/1/17
koymoytsakos-gia-kypriako-oi-eyrwpaioi-na-sthriksoyn-ton-termatismo-twn-eggyhsewn

Τι δήλωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος, για τα "βήματα προόδου" στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, στη Γενεύη

«Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας πρέπει να στηρίξουν τον τερματισμό των παρωχημένων λογικών των εγγυήσεων και των επεμβατικών δικαιωμάτων», ανέφερε για το Κυπριακό ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, βουλευτής Β΄ Αθηνών, Γ. Κουμουτσάκος, τονίζοντας ότι η παραμονή τέτοιων παρωχημένων λογικών, «θα διαμόρφωνε ένα πολύ αρνητικό προηγούμενο για τα μικρά κράτη-μέλη της Ένωσης».

«Έχουν γίνει σημαντικά βήματα προόδου» είπε, αναφερόμενος στην πορεία των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, προσθέτοντας ότι «παραμένουν σημαντικές εκκρεμότητες» και ότι «θα αποτελέσει μια ευχάριστη έκπληξη αν καταφέρουν να γεφυρωθούν τις επόμενες ημέρες».

Για την περίπτωση που δεν θα υπάρξει συμφωνία, ο κ. Κουμουτσάκος εκτίμησε ότι «τα περισσότερα μέρη επιθυμούν να μην εμφανισθεί μια εικόνα τελεσίδικου αδιεξόδου», αλλά «να καταγραφούν τα όποια θετικά βήματα γίνουν και να συνεχισθεί η  διαδικασία σε νεότερο χρόνο».

Καταλήγοντας, είπε: «Στηρίζουμε τη διαπραγματευτική προσπάθεια του Προέδρου Αναστασιάδη. Η λύση είναι το ζητούμενο, αλλά «δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή μια οποιαδήποτε πρόταση λύσης». Πρέπει να είναι «βιώσιμη, λειτουργική, ευρωπαϊκή που να σέβεται το Διεθνές Δίκαιο». 

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών