Μαξίμου: Έναν χρόνο ταύτισης με τους ακραίους κύκλους των δανειστών γιορτάζει ο κ. Μητσοτάκης | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Μαξίμου: Έναν χρόνο ταύτισης με τους ακραίους κύκλους των δανειστών γιορτάζει ο κ. Μητσοτάκης

Δημοσίευση: 12:02 π.μ. | 11/1/17
maksimoy-enan-xrono-taytishs-me-toys-akraioys-kykloys-twn-daneistwn-giortazei-o-k-mhtsotakhs

Σχολιάζοντας την συνέντευξη του προέδρου της Ν.Δ Κυριάκου Μητσοτάκη στον Alpha, το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρει ότι «τον ένα χρόνο πλήρους ταύτισης με τους ακραίους κύκλους των δανειστών γιορτάζει ο κ. Μητσοτάκης»

Όπως σημειώνει το πρωθυπουργικό γραφείο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μέσω της συνέντευξης, «απευθύνθηκε κυρίως σε κύκλους του εξωτερικού από τους οποίους αναμένει στήριξη, καθώς θα υλοποιεί πρόθυμα ότι του φέρνουν να υπογράψει».

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι:

• «Θα κάνει απολύσεις στο Δημόσιο, τους Δήμους και τις Περιφέρειες».

• «Θα προχωρήσει σε βαθιές περικοπές σε Υγεία, Παιδεία και Κοινωνικό κράτος καθώς, τα χρήματα για τις φοροελαφρύνσεις που υπόσχεται θα βρεθούν με περικοπές (ισοδύναμα μέτρα) από αυτά τα πεδία».

• «Είναι πανέτοιμος να κυβερνήσει, αλλά συγχρόνως παραδέχεται, χωρίς ίχνος ντροπής, πως δεν έχει εναλλακτική πρόταση για το Ασφαλιστικό, που διαρκώς καταγγέλλει».

• «Το "πρόγραμμά" του στηρίζεται στην βεβαιότητα πως θα πείσει τους δανειστές. Και αυτό γιατί τόσο ο ίδιος, όσο και κορυφαία στελέχη της Ν.Δ., επανειλημμένα έχουν δηλώσει πως θα υλοποιούν στο ακέραιο όσα ζητούν οι πλέον ακραίοι των δανειστών αλλά και ακόμα περισσότερα, δικής τους έμπνευσης».

• «Τα αντικοινωνικά του αντανακλαστικά αντιδρούν μανιωδώς στις προσλήψεις που κάνει η κυβέρνηση για να ξανασταθεί στα πόδια της η Δημόσια Υγεία, προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας».


Κατά το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Μητσοτάκης δεν απάντησε «αν θα πάρει μέτρα 4,5 δισ. ευρώ το 2018 όπως ζητούν οι ακραίοι από τους δανειστές».

«Ισχυρίστηκε ότι θα προβεί σε μονομερείς ενέργειες για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων. Ας βγει δημόσια, λοιπόν, να στηρίξει και την ενίσχυση των 1.6 εκατ. χαμηλοσυνταξιούχων. Και όχι να υιοθετεί τα επιχειρήματα των πλέον ακραίων, λέγοντας όχι στη Βουλή στους χαμηλοσυνταξιούχους. Εκ των υστέρων "επαναστάτης" κουράζει», αναφέρει επιπλέον το Μέγαρο Μαξίμου.

Τονίζει επίσης ότι ο κ. Μητσοτάκης «στη Θεσσαλονίκη εξήγγειλε δύο συντελεστές ΦΠΑ: 11% και 22%. Δημόσια ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να πει πού θα εντάξει τα φάρμακα, που σήμερα είναι στο χαμηλό ΦΠΑ 6,5%, και πού το ηλεκτρικό ρεύμα που σήμερα είναι στο μεσαίο συντελεστή ΦΠΑ. Αν ισχύουν τα όσα διαρρέουν για ένταξη των φαρμάκων στο 22%, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι θα πρέπει να το γνωρίζουν από σήμερα. Διαφορετικά τι "συμφωνία αλήθειας" είναι αυτή».

«Καταλαβαίνουμε ότι πασχίζει – ανεπιτυχώς – να καλύψει τους "δεσμούς αίματος" με τους πλέον ακραίους εκ των δανειστών. Η κοινωνία γνωρίζει κ. Μητσοτάκη», καταλήγει το πρωθυπουργικό γραφείο.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών