Με εμφιαλωμένα νερά στις δομές φιλοξενίας προσφύγων | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Με εμφιαλωμένα νερά στις δομές φιλοξενίας προσφύγων

Δημοσίευση: 1:49 μ.μ. | 11/1/17
me-emfialomena-nera-stis-domes-filoxenias-prosfigon

Στο Βαγιοχώρι οι οικογένειες δεν φεύγουν από τις σκηνές

Αυξημένες είναι οι ανάγκες στις δομές φιλοξενίας των προσφύγων από το δριμύ ψύχος και το υπουργείο
Μεταναστευτικής Πολιτικής προσπαθεί να ανταποκριθεί με εμφιαλωμένα νερά, τις αντλίες της Πυροσβεστικής σε επιφυλακή και την αντιμετώπιση των ολιγόλεπτων διακοπών ηλεκτροδότησης.

«Γενικότερα, στις 33 δομές όπου φιλοξενούνται περίπου 10.500 άνθρωποι, από τον Βόλο και πάνω, η κατάσταση είναι σχετικά καλή. Συνεχίζεται αδιαλείπτως η σίτιση και όπου υπάρχει διακοπή νερού από τον παγετό οι ανάγκες καλύπτονται με εμφιαλωμένα νερά» ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο  Ιωσήφ Αλεξανδρίδης, ειδικός σύμβουλος του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.

Όσον αφορά το Βαγιοχώρι, όπου εξακολουθούν να μένουν σε σκηνές μερικές οικογένειες, ο κ. Αλεξανδρίδης ξεκαθάρισε ότι αρνούνται να φύγουν, παρά το γεγονός ότι τους έχει προταθεί να μείνουν σε στεγασμένους χώρους.

«Έχουμε ήδη στείλει σόμπες για να ζεσταθούν τα μέλη των οικογενειών, τα οποία είναι κυρίως από το Αφγανιστάν και επιμένουν να μείνουν στο Βαγιοχώρι» δήλωσε ο κ. Αλεξανδρίδης, προσθέτοντας ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες του υπουργείου για απομείωση των προσφύγων από τις δομές και μεταφορά τους σε ξενοδοχεία και διαμερίσματα.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών