Μεσσηνία: Στα λευκά ντύθηκε και η Τριφυλία | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Μεσσηνία: Στα λευκά ντύθηκε και η Τριφυλία

Δημοσίευση: 2:42 μ.μ. | 7/1/17
messhnia-sta-leuka-nty8hke-kai-h-trifylia

Στα λευκά ντύθηκε η Τριφυλία από τη χιονόπτωση που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου

Το πρωί ολόκληρος ο ορεινός όγκος της Τριφυλίας ήταν από άκρη σε άκρη χιονισμένος, ενώ στουπόχιονο και χιονοχάλαζο έπεφτε σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, στην πόλη της Κυπαρισσίας και τους Γαργαλιάνους, ακόμη και στον κάμπο δίπλα στη θάλασσα, όπου παντού το πρωί υπήρχε παγετός.

Στα λευκά ντύθηκε η Τριφυλία από τη χιονόπτωση που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου. Το πρωί ολόκληρος ο ορεινός όγκος της Τριφυλίας ήταν από άκρη σε άκρη χιονισμένος, ενώ στουπόχιονο και χιονοχάλαζο έπεφτε σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, στην πόλη της Κυπαρισσίας και τους Γαργαλιάνους, ακόμη και στον κάμπο δίπλα στη θάλασσα, όπου παντού το πρωί υπήρχε παγετός.

messhnia-sta-leuka-nty8hke-kai-h-trifylia
Από νωρίς χθες το πρωί συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας του δήμου, σε συνεργασία και διαρκή επικοινωνία με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Σπύρο Χρονόπουλο, αντιδημάρχους και προέδρους τοπικών συμβουλίων ήταν σε ετοιμότητα για να σπεύσουν, αν και όπου χρειαστεί, για τον καθαρισμό επαρχιακών - κυρίως – δρόμων. Ιδιαίτερα προβλήματα δεν αναφέρθηκαν, παρά μόνο κάποιες διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε κάποιες ορεινές τοπικές κοινότητες. Προσοχή μεγάλη, ωστόσο, χρειάζεται στις μετακινήσεις στο επαρχιακό δίκτυο εξαιτίας του παγετού, ενώ ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται από τους παραγωγούς για τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες στην περιοχή, όπου πρέπει τρεις και τέσσερις φορές την ημέρα να ελέγχουν τα συστήματα θέρμανσης ώστε να μην υποστούν βλάβες τα νεαρά φυτά από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και το ψύχος που επικρατεί τις βραδινές και νυκτερινές ώρες.

messhnia-sta-leuka-nty8hke-kai-h-trifylia
Στη Δ.Ε. Τριπύλης, στην Αυλώνα και τα Πλατάνια της Δ.Ε. Αυλώνος καθώς και στη Χριστιανούπολη της Δ.Ε. Φιλιατρών το «έστρωσε», αλλού περισσότερο κι αλλού λιγότερο, και το θέαμα είναι εντυπωσιακό, ενώ πολλοί  επέλεξαν να εκδράμουν σ’ αυτές τις Τοπικές Κοινότητες για να απολαύσουν το χιόνι και το χιονισμένο τοπίο.

messhnia-sta-leuka-nty8hke-kai-h-trifylia
Πηγή: tharrosnews.gr

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών