Παππάς για ΔΟΛ: Συνέχιση χωρίς επενδυτή και 'ζεστό χρήμα' δεν μπορεί να υπάρξει | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Παππάς για ΔΟΛ: Συνέχιση χωρίς επενδυτή και 'ζεστό χρήμα' δεν μπορεί να υπάρξει

Δημοσίευση: 8:43 μ.μ. | 13/1/17
pappas-gia-dol-synexish-xwris-ependyth-kai-zesto-xrhma-den-mporei-na-yparksei

Τι δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής για το τι μέλλει γενέσθαι με τον ΔΟΛ και το Mega Channel

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μιλώντας απόψε στην ΕΡΤ
και ερωτηθείς τι μέλλει γενέσθαι με τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη και το Mega Channel, είπε ότι στα θέματα αυτά η κυβέρνηση κινείται με αρχές και υπογράμμισε ότι «δεν είμαστε στον καιρό που δίνονταν δάνεια με ‘αέρα'».

Ο κ. Παππάς χαρακτήρισε ως ευκταία μια λύση «τύπου Μαρινόπουλου», όπου θα βρεθεί επενδυτής να βάλει χρήματα και να τακτοποιήσει όλες τις εκκρεμότητες. «Συνέχιση της λειτουργίας, χωρίς επενδυτή και ‘ζεστό χρήμα' δεν μπορεί να υπάρξει», είπε ο υπουργός.

Υπενθυμίζεται, ότι πριν λίγες ημέρες, σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, την ημέρα που κυκλοφόρησε η πληροφορία πως οι τράπεζες θα κατήγγειλαν τα δάνεια του ΔΟΛ, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, ρωτήθηκε αν θέλουν στην κυβέρνηση να κλείσουν το MEGA και τον ΔΟΛ, για να απαντήσει:

"Θέλουμε να σωθούν όσες περισσότερες θέσεις εργασίας γίνεται" και πρόσθεσε "οποιαδήποτε λύση βρεθεί, πρέπει να έχει δύο στοιχεία: τη σωτηρία όσο το δυνατόν περισσότερων εργαζόμενων και να βάλει ο ιδιοκτήτης ή ο επενδυτής το χέρι στην τσέπη". Σημείωσε δε, ότι δεν επέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ σε κανέναν ιδιοκτήτη στο MEGA ή στον ΔΟΛ να πληρώσουν στους εργαζόμενους τους μισούς, μόνο, μισθούς από το 2016. Στο ερώτημα αν η κυβέρνηση θα μπορούσε να κάνει κάτι υπέρ τους, ο κ. Παππάς απάντησε, πως "όχι, δεν θα μπορούσε", καθώς "υπάρχουν ξεκάθαροι κανόνες στους οποίους όλοι είμαστε αναγκασμένοι να πειθαρχούμε" και ειδικά στους τραπεζικούς κανόνες. Σε αντιδιαστολή με αυτό, υπενθύμισε την προηγούμενη περίοδο κατά την οποία αυτοί παρακάμπτονταν, επισημαίνοντας τα "μαργαριτάρια" που ακούστηκαν στην εξεταστική επιτροπή της βουλής για τα δάνεια στα ΜΜΕ. Ερωτηθείς εάν θα γινόταν κάτι εάν ήταν η ΝΔ στην κυβέρνηση, ο κ. Παππάς υπογράμμισε πως εκείνο που μπορεί να πει με βεβαιότητα είναι πως "παλιότερα, επί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, γίνονταν παρεμβάσεις στις τράπεζες", "είχε διαφανεί ξεκάθαρα ένα πεδίο συνδιαλλαγής".

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών