Παρέμβαση της ΕΕ για λύση στο Κυπριακό ζητά ο Κουμουτσάκος | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Παρέμβαση της ΕΕ για λύση στο Κυπριακό ζητά ο Κουμουτσάκος

Δημοσίευση: 2:26 μ.μ. | 12/1/17
paremvash-ths-ee-gia-lush-sto-kypriako-zhta-o-koymoytsakos

"Στηρίζουμε την προσπάθεια του Προέδρου Αναστασιάδη για να μπει τέλος στην απαράδεκτη κατάσταση κατοχής, που - εδώ και 43 χρόνια - κόβει στα δύο το νησί" υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ο τομεάρχης εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας

"Η διαδικασία της Γενεύης, που μπαίνει σήμερα σε αποφασιστικό στάδιο,  μπορεί - και πρέπει - να αποτελέσει σημαντικό  σταθμό στο δρόμο για την επανένωση της Κύπρου" ανέφερε σε δήλωσή του, για το Κυπριακό,  ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, την ώρα που στη Γενεύη, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις.

"Υπάρχει θετική δυναμική, αλλά παραμένουν σοβαρές εκκρεμότητες, προκειμένου να επιτευχθεί λύση λειτουργική  και άρα βιώσιμη.

Στηρίζουμε την προσπάθεια του Προέδρου Αναστασιάδη για να μπει τέλος στην απαράδεκτη κατάσταση κατοχής, που - εδώ και 43 χρόνια - κόβει στα δύο  το νησί.

Η Τουρκία οφείλει να συμβάλει, αποσύροντας κατοχικές δυνάμεις, εγκαταλείποντας επεμβατικές αξιώσεις σε ευρωπαϊκό έδαφος και σεβόμενη το Διεθνές Δίκαιο.

Προς αυτήν την κατεύθυνση αναμένουμε ουσιαστική και αποτελεσματική παρέμβαση των εταίρων και συμμάχων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  μέλος της οποίας είναι η Κυπριακή Δημοκρατία». ανέφερε ο κ.Κουμουτσάκος καλώντας έτσι την ΕΕ να πάρει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών