Πάτρα: Εξώδικο από τους ιδιοκτήτες φορτηγών για τον «αποκλεισμό» τους από την Πατρών-Κορίνθου | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Πάτρα: Εξώδικο από τους ιδιοκτήτες φορτηγών για τον «αποκλεισμό» τους από την Πατρών-Κορίνθου

Δημοσίευση: 10:36 π.μ. | 12/1/17
patra-ekswdiko-apo-tous-idiokthtes-forthgwn-gia-ton-apokleismo-tous-apo-thn-patrwn-korinthou

Εκατοντάδες φορτηγά ακινητοποιούνταν για ώρες

Εξώδικο στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές πρόκειται να καταθέσουν οι ιδιοκτήτες
φορτηγών, λόγω της απαγόρευσης κίνησης των οχημάτων τους, από τις 8 Ιανουαρίου που ξεκίνησε το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας, στην Εθνική Οδό Πατρών-Κορίνθου από τις 5.00 μ.μ. έως τις 8.00 το πρωί της επόμενης ημέρας, με αποτέλεσμα να μένουν ακινητοποιημένοι για πολλές ώρες σε Ρίο και Κόρινθο.

Στο εξώδικο της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινήτων εθνικών μεταφορών Δυτικής Ελλάδας, κεντρικής Στερεάς και Πελοποννήσου και του Σωματείου Αυτοκινητιστών Διεθνών Μεταφορών Νοτίου Ελλάδας προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πάτρας, την εταιρία Ολυμπία οδός, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Αστυνομικό Διευθυντή Αχαϊας, αναφέρει:

«Την 8-1-2017, την 9-1-2017 και την 10-1-2017 από ώρα 17.00 απογευματινή έως ώρα 08.00 ή 09.00 πρωινή της επομένης επιβλήθηκε άγνωστο από ποιον απαγόρευση κίνησης των φορτηγων αυτοκινήτων των μελών μας στη Νέα Εθνική οδό Πατρών Κορίνθου από τα διόδια του Ρίου έως την Κόρινθο και αντίστροφα.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν να καταστεί αδύνατη η κίνηση εκατοντάδων φορτηγών αυτοκινήτων κάθε ημέρα, να καθυστερήσουν και να κινδυνεύσουν σοβαρά παραδόσεις και μεταφορές εμπορευμάτων, αλλά και να γίνει ιδιαιτέρως επικίνδυνη η κίνηση το πρωί της κάθε επόμενης ημέρας που γινόταν άρση της απαγόρευσης και 300-400 φορτηγά αυτοκίνητα ξεκινούσαν από κάθε πλευρά από και προς την Πάτρα μετατρέποντας το εν λόγω οδικό δίκτυο σε ιδιαιτέρως επικίνδυνο κυκλοφοριακό τοπίο.

Είναι τουλάχιστον προκλητικό υπό τις ίδιες και χειρότερες καιρικές συνθήκες να παραμένουν ανοιχτές οι δευτερεύουσες οδοί όπως η Πατρών-Καλαβρύτων και όλες οι άλλες εθνικές οδοί της χώρας….. περιοχές με πραγματικά δύσκολες και επικίνδυνες καιρικές συνθήκες που διέρχονται μέσα από βουνά και σημεία με υπερβολικά χαμηλές θερμοκρασίες και να «κλείνει» η Εθνική οδός Πατρών Κορίνθου που κυριολεκτικά κινείται δίπλα στη θάλασσα, στις ευνοϊκότερες δυνατές καιρικές συνθήκες.

Η οργάνωση ήταν ελάχιστη καθώς μετά τις 19.00 του Σαββάτου 7-1-2017 εθεάθησαν μηχανήματα και να κινούνται στην εν λόγω εθνική οδό, ενώ ήδη είχε αυτή κλείσει από το μεσημέρι της ίδιας ημέρας. Είναι δε αξιοπερίεργο αν ελήφθησαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες μέτρα πρόληψης της αναγκαιότητας «κλεισίματος» της οδού καθώς έχουμε την αίσθηση ότι επιλέχθηκε η λύση της απαγόρευσης προς αποφυγή λήψης των λοιπόν πρόσφορων μέτρων (αλάτι, καθαριστικά μηχανήματα κτλ)».

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών