Πώς ζουν εκατοντάδες πρόσφυγες στη Μόρια μέσα στο χιονιά - Δείτε το βίντεο | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Πώς ζουν εκατοντάδες πρόσφυγες στη Μόρια μέσα στο χιονιά - Δείτε το βίντεο

Δημοσίευση: 11:40 π.μ. | 9/1/17
pos-zoun-ekatontades-prosfiges-sti-moria-mesa-sto-chionia

Νέα ισχυρή χιονόπτωση σημειώνεται σήμερα από τις πρώτες πρωινές ώρες στο μεγαλύτερο μέρος της Μυτιλήνης, αλλά και της Χίου

Σε όλο το κεντρικό οδικό δίκτυο του νησιού, μόλις λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Μυτιλήνης, η κίνηση των οχημάτων γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Τις πιο δύσκολες ώρες περνάνε εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες που ζούνε στον καταυλισμό της Μόριας σε συνθήκες πολικών θερμοκρασιών.

Τα χιόνια είναι εμφανώς λιγότερα, αλλά όχι επειδή έλιωσαν αλλά γιατί μετατράπηκαν σε πάγο. Γυναίκες και παιδιά και άλλα ευάλωτα άτομα ζεσταίνονται σε δύο μεγάλες σκηνές της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στις οποίες λειτουργεί ένα σύστημα θέρμανσης.

Οι υπόλοιποι, κυρίως Αφρικανοί άνδρες, ζουν στην πλειονότητά τους στο ανατολικό και στο βόρειο τμήμα του καταυλισμού σε καλοκαιρινές σκηνές σκεπασμένες από τέντες, θαμμένες κυριολεκτικά στον πάγο με κουβέρτες που τους έχουν διανεμηθεί. Με τις οποίες όμως τέτοιες θερμοκρασίες δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν.

Σε υπαίθριες φωτιές καίνε ό,τι μπορεί να καεί και κυρίως ξυλεία από τα γύρω ελαιοκτήματα ενώ προσπαθούν και να μαγειρέψουν σε αυτές τις φωτιές κάτι πέραν του προσφερόμενου συσσιτίου.


Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών