Προσλήψεις για την Πολιτική Προστασία διεκδικεί η Περιφέρεια Δ.Ε | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Προσλήψεις για την Πολιτική Προστασία διεκδικεί η Περιφέρεια Δ.Ε

Δημοσίευση: 3:58 μ.μ. | 13/1/17
proslhpseis-gia-thn-politikh-prostasia-diekdikei-h-perifereia-de

Διερευνάται και η προμήθεια νέων μηχανημάτων   

Μία πρώτη εκτίμηση της κατάστασης που δημιουργήθηκε λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε την
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, προκαλώντας πολλά προβλήματα, έγινε σήμερα κατά τη διάρκεια σύσκεψης με την Πολιτική Προστασία, με την συμμετοχήτοσο των τριών Αντιπεριφερειαρχών, Αχαία, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας, όσο του προϊσταμένου Πολιτικής Προστασίας της ΠΔΕ Νίκους Γυφτάκη και των προϊσταμένων των Υπηρεσιών από κάθε Περιφερειακή Ενότητα.

Όπως τονίστηκε, επρόκειτο για ένα πολύ δύσκολο πενθήμερο με πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα για την περιοχή μας, έντονη χιονόπτωση και ολικό παγετό, εκτός από τα ορεινά και σε πεδινά και παραλιακά σημεία, με την Πολιτική Προστασία και τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να κρατήσουν ανοικτό το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο που είναι αρμοδιότητά της και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες (εκτός των παραχωρημένων οδικών αρτηριών – Ολυμπία και Ιόνια Οδό).

Στην σύσκυψη συμμετείχαν επίσης, ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Αχαΐας Ιωάννης Μπάφας, ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Ιωάννης Τέγας και ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ηλείας Χρήστος Αναγνωστόπουλος.

Άμεσης προτεραιότητας, όπως τονίστηκε στη σύσκεψη, είναι η ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε ανθρώπινο δυναμικό και μάλιστα άμεσα, με χειριστές.

Παράλληλα, ανελήφθησαν ήδη πρωτοβουλίες ενημέρωσης των αρμόδιων Αρχών, Υπουργείου και ΕΛΓΑ για την άμεση εκτίμηση των ζημιών, αποκατάστασή τους και ανακούφισης των πληγέντων, ιδίως των αγροτών και των κτηνοτρόφων που υπέστησαν σοβαρότατες καταστροφές στην παραγωγή τους λόγω των δυσμενών αυτών συνθηκών.

Μάλιστα, ήδη έχει σταλεί επιστολή τόσο στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελο Αποστόλου και στον πρόεδρο ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ, όσο και στον αναπλ. Υπουργό Γιάννη Τσιρώνη, ο οποίος καταφθάνει αύριο στην Αχαΐα.

Κατά την σύσκεψη, τέθηκε στο επίκεντρο η προετοιμασία και ο σχεδιασμός της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για ένα πιθανό νέο κύμα κακοκαιρίας το επόμενο χρονικό διάστημα, ώστε να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών